VIDEO: Objavljen novi spot za sigurno ponašanje u vezi sa virusom korona

Novi spot sa preporukama za sigurno ponašanje u vreme pandemije virusa korona, objavljen je sinoć na instagram nalogu "avucic", uz poruku predsednika Srbije Aleksandra Vučića "Pratite uputstva i sve će biti u redu".
U videu se poručuje da valja ostati u izolaciji u posebnoj prostoriji kuće koju bi trebalo redovno provetravati. Dodaje se da bi trebalo izbegavati kontakte i sa ukućanima, a sa spoljnim svetom komunicirati preko interneta.
 
Učestalo pranje ruku, provetravanje čitavog stambenog prostora dodatne su preporuke u najnovijem spotu.
 
Tokom kretanja po stanu kroz druge prostorije treba nositi masku ili tkaninu preko usta i nosa.
 
U slučajevima kijanja i kašljanja usta i nos se pokrivaju maramicom koja se zatim baca, ili unutrašnjim delom lakta.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Пратите упутства и све ће бити у реду. #Srbija

A post shared by Александар Вучић (@avucic) on

 
Preporučuje se i redovna dezinfekcija kompjutera i stvari u prostoriji i stanu.
 
Ukoliko se ipak pojavi visoka temperatura, preporuka je da se ne ide kod lekara, nego da se zdravstvena služba kontaktira preko dežurnih telefona za sumnje na virus korona.
 
Sve informacije se mogu pratiti preko službenog sajta Ministarstva zdravlja covid19.rs.
  • Slanina

    17.03.2020 09:29
    Pogresan snimak
    Gosn predsednice. Stavite onaj da idemo u Milano i rokamo rakiju, taj mi se vise svidja. Ali kad stavis, onda stavi i drugi snimak gde kazes kako ti nisi stavio prethodni. Ali, nemoj se ni tu zaustaviti, te stavi i treci kako demantujes demantovanje samoga sebe. Ono, igraj se malo, nije da smo ozbiljna drzava.
  • Uzdravlje

    17.03.2020 08:38
    Ko je ovde lud?
    Nazovem službu zakazivanja u DZ N.Sad, javi se glas, pitam kad radi dr XY, glas mi kaže i pita šta mi treba. Redovna terapija - kažem ja. Terapija će se izdavati iskljućivo elektronski, samo pozovite svoju Dr. i recite da vam treba i idite u apoteku, nemojte dolaziti u DZ. Hvala, kažem ja.
    Nazovem sestru moje Dr, ispričam to sve, a ona kaže - još nismo dobili uputstva kao tačno i šta, zakazaću vam termin, pošto se još ne zna kako da se naplati PARTICIPACIJA OD 50 din.
    Zbog 50 din treba doći u DZ???!!! A istu terapiju koristim godinama kao i mnogi.
    Jak im je dogovor, ni za šta nemaju suvisla uputstva, sem za kazne od 150.000. Uzdravlje.
  • Kazne i strah

    17.03.2020 08:14
    Čime dezinfikovati bilo šta, kad nema nigde ničega.
    Da ste na vreme izvršili pripreme stanovništva, svako je sada mogao imati bar nešto od toga. Ovako, manji broj alavih je ispraznio apoteke i ostale prodavnice, jer ste, posle "smešnog virusa i rakije" odjednom, preko noći rešili da sperete odgovornost sa sebe, proglasili vanredno stanje i sve prebacili na građane. I odmah KAZNE - a da nam niste dali vremena da se snabdemo barem osnovnim.
    Kazne, kazne, kazne!!! Strah, strah, strah!!! Bravooooo!!! Tako treba sa narodom, tako se vlada!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija