Produženje registracije vozila samo na tehničkom pregledu

Građani u narednom periodu produženje registracije vozila mogu obavljati isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima, sopštio je MUP.
Produženje registracije vozila samo na tehničkom pregledu
Foto: 021.rs
Ukoliko imaju potrebu za izdavanjem novog dokumenta, u MUP-u mole građane da im se obrate mejlom na adresu upravazaupravneposlove@mup.gov.rs i sačekaju dalje instrukcije.
 
Dodajmo da je MUP ranije saopštio i da šalteri u policijskim upravama neće raditi od danas, 17. marta. To znači da se neće primati zahtevi za produženje ličnih dokumenata, a dokumenta koja su istekla važiće i dalje.
 
Oni građani kojima su potrebna nova dokumenta treba da se obrate Ministarstvu unutrašnjih poslova elektronskim putem na mejl adresu upravazaupravneposlove@mup.gov.rs i da sačekaju dalje instrukcije.
  • Bečejac

    18.03.2020 14:53
    Pametnjekovići
    Kao prvo, vrlo je ružno i neodgovorno od države da su zaposleni u supu istiji od onih u tehničim pregledima, ovi drugi nek se slobodno zaraze. Drugo vrlo lepo ovo zvuči u teoriji i možda i u praksi u većim gradovima gde postoje tehnički pregledi koji izdaju nalepnice ali šta je u manjim gradovima koji to nemaju?! Konkretno na primer u Bečeju, u ovom momentu ne postoji način/mogućnost da se produži istekla registracija. Nezvanično: vozi bez toga, panduri ne kažnjavaju zbog ovog za vreme trajanja vanrednog stanja, možda je tako, ali šta je sa polisom?? U slučaju saobraćajke možemo plaćati iz svog džepa, da ne ulazimo dalje kako će posle toga prkršajni sud postupati u ovakvom slučaju, da li će se vozilo smatrati tehničko ispravnim, jer po slovima zakona ono to nije... Šta reći, Srbistan...
  • Sve je na servisima

    17.03.2020 12:59
    Čemu uopšte ići u MUP?
    Realno, sistem je sada već takav da MUP šalteri nemaju šta da rade sa produženjem registracije.
    Sve provere vozila i odgovornosti prebačene su na servise.
    Jedini razlog zbog čega treba ići u MUP su provere plaćanja taksi, što takođe mogu servisi raditi, kada rade i sve ostalo.
    Na taj način bi se rasteretili šalteri MUP-a za stvari koje nemaju veze sa vozilima.
    Skratilo bi se vreme i postupak registracije.
    A ako postoji neki kriminalni slučaj vozila kome ne treba produžiti registraciju - pa MUP ionako već ima elektronsku komunikaciju sa servisima.
  • proka

    17.03.2020 11:29
    imam rešenje
    neka im se i stanovi podele Email-om ili neka ih dodele tehničkim pregledima , prosvetarima , trgovcima, šoferima . . . i drugima koji moraju da rade u vanrednom stanju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija