Uprkos pandemiji, većina gradilišta u Srbiji aktivna

Na sedam najvećih gradilišta u Srbiji juče je, uprkos proglašenju vanrednog stanja, bilo angažovano oko 2.700 radnika, a kako je najavila ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, nema zastoja u infrastrukturnim projektima.
Uprkos pandemiji, većina gradilišta u Srbiji aktivna
Foto: 021.rs
Kineske kompanije rade na obilaznici oko Beograda, američki konzorcijum "Behtel" i "Enka" na izgradnji Moravskog koridora. U JP "Putevi Srbije" kažu da sva gradilišta na kojima je ovo preduzeće investitor u ovom trenutku rade normalno. Zastoj, kako navode, može nastati samo u izuzetnim slučajevima, ukoliko se pojave problemi sa uvozom pojedinih materijala ili dolaskom radnika koji su trenutno u inostranstvu, pišu Novosti. 
 
U Ministarstvu građevinarstva kažu za "Politiku" da sva zbog virusa korona već postoje određeni problemi u realizaciji projekata u infrastrukturi.
 
"Prvi je da jedan deo kineskih radnika nije mogao da dođe u Srbiju da bi nastavio svoj posao. Drugi problem odnosi se na opremu koja treba da se dopremi iz Kine. Tu opremu proizvode desetine hiljada kompanija u Kini, a koje su u prethodnom periodu bile kzatvorene i nisu radile", kažu u nadležnom ministarstvu.
 
Ipak, zaključuju da kašnjenja neće biti velika, možda mesec ili dva.
  • pa

    18.03.2020 13:07
    Prestanite vise. Sedite u foteljama i kao brinete se za dravlje ljudi, ako se gradiliste zatvori na mesec dana, neko bukvalno nece imati dinar u novcaniku da kupi hranu. Ako to niste u stanju da resite, onda pustite ljude da odluce jel zele od korone ili od gladi da umru.
  • Ko

    18.03.2020 12:54
    Ko
    Pa normalno ovo je sve uterivanje straha narodu u psihu. Evo preko puta moje zgrade ljudi normalno zidaju zgradu jer ako investitoru zabraniš rad bez obzira na sve država treba da mu plati sve izgubljeno. A mi obični smrtnici nemamo od čega da živimo i ako uspemo da se zaposlimo netraje dugo. Ovo je zaista otišlo predaleko u svim varijantama a najviše finansiski. Pa pre ćemo umreti bez para nego od ovog virusa.
  • dfhd

    18.03.2020 10:02
    treci problem - zdravlje ljudi... taj ne postoji?

    Znaci gradjevinari su ovlasceni da budu na ulicama kad god im se kaze?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.