Kako registrovati vozilo tokom vanrednog stanja

Građani produženje registracije svojih vozila u narednom periodu mogu obavljati isključivo na tehničkim pregledima u ovlašćenim servisima, kako je saopštio MUP, a registraciju će moći da obave i vlasnici vozila kojima je saobraćajna dozvola istekla ili ističe u narednom periodu.
Kako registrovati vozilo tokom vanrednog stanja
Foto: 021.rs
Oni koji prvi put registruju vozilo ili su ga kupili i vrše prenos moraće preko interneta u MUP-u da zakažu prijem jer šalteri po opštinama za ovu namenu ne rade.
 
Registracija teretnih i putničkih vozila se odvija normalno, dovoljno je da je vozilo tehnički ispravno i da prođe dosadašnju proceduru. Nijedan tehnički pregled nije zatvoren i u njima se na licu mesta produžava saobraćajna dozvola i dobija nalepnica.
 
"Ako ste vlasnik vozila i produžavate samo registraciju, na tehničkom pregledu možete dobiti registracionu nalepnicu, ko je ovlašćen da to daje. Ako imate ovlašćenje overeno kod notara, možete takođe produžiti registraciju ukoliko niste vlasnik vozila. Vlasnik vozila mora da dođe na registraciju da bi produžio registraciju", kaže Marko Manojlović iz jedne auto-škole i tehničkog pregleda.
 
U slučaju da prvi put registrujete novo vozilo ili ste kupili automobil pa treba da ga registrujete, moraćete Upravi za upravne poslove MUP-a Srbije da se obratite mejlom i da tako zakažete odlazak na šalter.
 
Što se tiče auto-škola, to su jedine škole koje u ovom trenutku u Srbiji rade. Propisane su različito higijensko-tehničke mere da bi se odvijala i praktična i teoretska nastava.
 
"Dobili smo preporuku od Ministarstva da pojačamo higijenu u auto-školama, tako da đaci prilikom nastave nose maske. Auto-škole redovno nastavljaju sa radom", navodi Manojlović.
 
U MUp-u kažu da nije dovoljno samo obaviti tehnički pregled vozila, već se mora celokupna procedura registracije obaviti da bismo bili bezbedni i regularni u saobraćaju.
  • Irena

    16.07.2020 22:56
    Problem oko registracije
    Treba mi pomoć
  • Maki

    28.04.2020 10:42
    Registricija
    Kako da uradim tehnicki pregled iako nisam vlasnik kola?
  • Marija

    26.04.2020 12:02
    molim vas za informaciju
    Molim Vas 

    postoji najmanje 50 ljudi koji imaju isti problem kao i ja
    student sam u Milanu, u Italiji i zbog vanrednog stanja i zatvorenih granica nisam u mogucnosti da se vratim
    Istice mi srpska registracija za 2 dana 
    sta da radimo? 
    vec nedelju dana saljem mejlove na sve moguce adrese na internetu misnistarstva..policije.... i niko ne odgovara......


    molim vas odgovorite 

    italijanima je njihova zemlja produzila vazenje 3 meseca 


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija