"Svaki pčelar da izdvoji bar po kilogram meda za starije građane"

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) pozvao je sve pčelare da izdvoje po kilogram meda i stave ga na raspolaganje državi za pomoć najugroženijem sloju stanovništva u cilju podizanja imuniteta i kvalitetne ishrane.
"Svaki pčelar da izdvoji bar po kilogram meda za starije građane"
Foto: 021.rs
Izvršni odbor SPOS-a smatra da svaki pčelar sada treba da izrazi solidarnost prema najugroženijem sloju stanovništva od virusa korona, a to su građani stariji od 65 godina.
 
"Ako neko može da izdvoji više, naši sugrađani će mu svakako biti zahvalni. Naše malo nekome je mnogo, ne zaboravite to", poručio je SPOS u objavi na svojoj službenoj stranici.
 
SPOS poziva da najkasnije do 25. marta pčelari dostave predsedniku udruženja pčelara po kilogram meda bilo kog tipa u staklenoj tegli sa novim metalnim poklopcem i bez voska na površini meda. Nadležni iz države ili lokalne samouprave će zatim preuzimati med i dostavljati ga starijim sugrađanima.
 
SPOS očekuje da se ovako prikupi osam tona meda, a pozivaju pčelare da doniraju i propolis kapi ako postoje mogućnosti.
  • e

    18.03.2020 14:11
    A ti pomenuti "Nadležni iz države ili lokalne samouprave" su oni sto smo mogli da ih vidimo na slikama kako sede u stabu sa osobljem u hazmat odelima profi maskama i rukavicama dok kucaju botovske komentare (dok je osoblje u bolnicama golo, pere ruke sapunom sto su doneli i sivenim maskama od papira). Sta sad, bice dzaba meda uz sendvic, da se nagrade za trud u vreme iskusenija?
  • Setimo se

    18.03.2020 12:53
    To su oni isti pcelari koji su imali pomor pcela pre par godina, i generalno su struka u nezavidnom polozaju. Sada trebaju da dele ono malo sto imaju da prodaju iz solidarnosti?

    Uzasno je nisko ucejnivati postenjem sirotinju, da ne potezemo opet iste politicke teme "a koliko su se nakrali".
  • Kventin Karantino

    18.03.2020 12:36
    Kilogram od kog je 900g obojen šećer :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Srbija je jasna - Tajvan je Kina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas tokom svečanog dočeka predsednika Kine Si Đinpinga da Beograd ima jasne stavove po pitanju kineskog teritorijalnog integriteta.