Vojska obezbeđuje granične prelaze, bolnice i migrantske centre

Vojska Srbije danas je stavila pod kontrolu sve granične prelaze, obezbeđuje i kontroliše sve prihvatne centre i centre za azil, kao i sve bolnice, a zbog uvođenja vanrednog stanja.
Vojska obezbeđuje granične prelaze, bolnice i migrantske centre
Foto: 021.rs
Radi sprečavanja nekontrolisanog kretanja lica koja mogu biti nosioci virusa i samovoljnog napuštanja centara za azil i prihvatnih centara, Vojska će, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Komesarijatom za izbeglice i migracije, vršiti pojačan nadzor, kontrolu ulaska i izlaska i spoljašnje obezbeđenje tih objekata.
 
Pripadnici Vojske Srbije raspoređeni su u centre za azil u Sjenici, Tutinu, Bogovađi, Banji Koviljači i Krnjači, kao i u prihvatne centre u Preševu, Bujanovcu, Vranju, Bosilegradu, Pirotu, Obrenovcu, Adaševcima, Šidu, Principovcu, Somboru, Kikindi i Subotici.
 
Vojska Srbije je kontrolu nad prihvatnim i centrima za azil preuzela kako bi pripadnici MUP-a svoje resurse mogli da posvete kontroli mera o zabrani i ograničenju kretanja.
 
Prema ranije propisanim merama, Vojska Srbije angažovana je na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, bolnica u kojima se vrši kontrola potencijalno zaraženih i lečenje obolelih od virusa korona, zatim aerodroma u Beogradu i Nišu i autobuskih stanica u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Pančevu.
 
Na graničnim prelazima pripadnici Vojske pružaju pomoć nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.
 
Vojska Srbije preduzela je i neophodne mere za pripremu jedinica ABHO za dekontaminaciju terena i objekata radi sprečavanja širenja virusa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
  • Covek

    18.03.2020 13:09
    Covece pa ja nisam ni znao da mi imamo toliko prihvatilista za migrante u toliko gradova dok sad spisak nisu objavili... ja mislio ima ih samo u šidu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.