Poljoprivrednici moraju da traže odobrenje za poljske radove od 20 do 5h

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je svaki poljoprivredni proizvođač, koji mora da obavlja poljske radove u vreme zabrane kretanja, dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja.
Poljoprivrednici moraju da traže odobrenje za poljske radove od 20 do 5h
Foto: 021.rs
Kako je precizirano, odobrenje za kretanje je potrebno vlasniku ili korisniku zasada ili druge poljoprivredne površine, u slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite zasada od mraza, koje obavlja u vreme zabrane kretanja, od 20h do 5 h.
 
Na sajtu Ministarstva poljoprivrede se navodi da se zahtev za odobrenje kretanja podnosi Upravi za zaštitu bilja na mejl agromere@registar-uzb.rs, odnosno na odgovarajući broj telefona, a prema okrugu za koji se traži dozvola za kretanje.
 
Kako je precizirano, u prijavi je potrebno navesti ime i prezime lica broj lične karte i adresu koje će se kretati u periodu od 20 h do 5h, broj poljoprivrednog gazdinstva, lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere.
 
Dozvola kretanja će važiti samo za taj dan u periodu od 20 do 5h, a rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova. Prijave za Južnobački, Srednjebanatski, Južnobantski, Severnobanatski, Sevrnobački, Zapadnobački i Sremski okrug mogu se podneti na telefone 064/88-18-449.
 
Za Grad Beograd, Podunavski, Braničevski, Zaječarski, Borski, Pomoravski, Nišavski, Jablanički, Pčinjski, Toplički i Pirotski okrug poljoprivrednici treba da se jave 064/88-18-486. Poljoprivrednici iz Mačvanskog, Moravičkog, Kolubarskog, Zlatiborskog, Rasinskog i Raškog okruga mogu da pozovu 064/88-18-412.
  • Ištvan

    23.03.2020 10:02
    Pozdrav svim p,Proizvođačima .
    Krajne je neodgovorno rešenje ,da se traži svaki dan za izlazak na polje za rad. veoma je kratak taj period a da se ja tražim svaki dan za izlazak a da čekam 48 sati za odobrenje
    ,kad ću ja da zasejem ,i to na vreme. Inače ja se izolujem u kabini traktora ,ceo dan sam sam samo se sretnem sa zećevima i vranama ,eventualno sa srnama.
    Ja bih predlagao ,da se dozvola za izlazak daju za duže vreme ,na primer više dana . Mi na njivi se ne zaražujemo ,a nikog ne ugrožavamo, toliko Hvala.
  • Milka Jankov

    22.03.2020 15:25
    U vezi ostalih radnji
    Da li postoje i dozvole za neophodne poslove vezane za poljoprivredu i stočarstvo? 17h je prekratko za ozbiljne poslove u tim oblastima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija