Još jedan slučaj na Kosovu, ukupno 20 osoba zaraženo virusom korona

Nacionalni institut javnog zdravlja Kosova (NIJZ) danas je saopštio da je otkriven još jedan slučaj zaraze virusom korona na Kosovu, čime je broj zaraženih povećan na 20.
Prema saopštenju NIJZ, testirani su od 8. februara do 18. marta u laboratoriji mikrobiologije Instituta uzorci uzeti od 308 osoba i samo 20 slučaja su pozitivna na COVID 19.
 
Poslednji slučaj je osoba ženskog pola (55) koja je bila u kontaktu sa prethodnim slučajem u selu Bradaš u opštini Podujevo.
 
NIJZ je takođe saopštio da je do sada na telefona za hitne slučajeve primio 2.414 poziva, dok je od prvog februara do danas izvršena kontrole na ulazima na Kosovu za 13.316 putnika.
 
Na aerodromu "Adem Jašari" je pregledano 519 putnika, a na prelazu Merdare 4.780 osoba, Vrbnici 3.726, Jarinju 887, Beloj zemlji 801, General Jankoviću 1.258, Kuli 744, Ćaf Morini 44, Brnjaku 394, Ćaf Prušitu 28, Mučibabi 134 i na Globočici 1 putnik. Institut prati sve slučajeve zaraze i kontakte koje su te osobe imale sa drugima, kojima je preporučena samoizolacija u kućama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.