Brnabić: Ako treba, vanredno stanje trajaće četiri meseca

Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da će vanredno stanje trajati i četiri meseca, ako to bude potrebno, da bi se spasao i jedan ljudski život.
Lično smatra i da bi trebalo hermetički zatvoriti granice Srbije.
 
"Ako bude potrebno i epidemilolozi i infektolozi kažu da nije bezbedno da se ukida vanredno stanje, pošto smo videli zemlje gde su bile drastične mere i pad broja zaraženih i smrtnosti, a da su imale drugi pik (vrh) kada su napustili mere. Proučili smo sve mere i bićemo izuzetno oprezni", rekla je Brnabićeva.
 
Ističe da je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić isto za to da treba hermetički zatvoriti granice.
 
"Ali u ovom trenutku ne možemo da nađemo način da to uradimo ustavno jer su ti ljudi naši državljani i moramo da ih pustimo."
 
Podsetimo da je na istoj konferenciji održanoj juče u Vladi Srbije rekla da se u Srbiju vraćaju i njeni državljani kojima je potvrđeno oboljenje od virusa korona, a da lekovima snižavaju temperaturu kako bi mogli da prođu kontrolu i napuste zemlje boravka. Samo u nekoliko dana u Srbiju se vratilo 65.000 građana. Usled toga što srpski građani u inostranstvu ne slušaju apele države da ne dolaze u toku epidemije, uvedene su kazne o čemu opširnije OVDE.
  • Ivan

    22.03.2020 19:59
    Karantin zbog novog tipa koronavirusne infekcije u svetu neće trajati „godinama i decenijama“, iako trenutna epidemiološka situacija može ostati na snazi šest meseci, smatra profesor na Katedri za mikrobiologiju Državnog univerziteta u Sankt Peterburgu Aleksej Potehin. Maksimalno moze da traje 6 meseci.
  • Mbm

    21.03.2020 23:01
    Da jadne uprave
    Najuputnije je da se devojcica Brnabic stavi sa supotpisnikom u trajnu izolaciju, a kod prvog sahiva parlamenta, isti faspusfi zbog preko pogrebnih usgeda.
  • Vesna

    21.03.2020 19:11
    Ko je ovde lud
    U ovoj našoj zemlji više ne znam šta je ozbiljno a šta šala, kako ćemo decu učiti vrednostima ako slušaju medije i naše vodeće lidere. Ja sam zbunjena žena ništa mi nije jasno? Ako se boje za stare zašto im ne pomognu ali ta pomoć treba i mladima i svim ostalim ljudima. Zalepili nam poreze i šta više da mi imamo svetsko a primanja... zao mi je nas smrtnika i poštenih a oni će se već nekako snaći. NEK nas zdravlje i pamet posluzi a ostalo ćemo lako kao i dosad. Navikli smo za bolje i ne znamo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija