Obustavljeni svi letovi na aerodromu "Nikola Tesla"

Vlada Srbije donela je na današnjoj sednici nove odluke u cilju suzbijanja širenja virusa korona, a jedna od mera je i da se međunarodni putnički avio-saobraćaj sa aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, obustavlja do daljeg.
Obustavljeni svi letovi na aerodromu "Nikola Tesla"
Foto: 021.rs
Kako je saopšteno posle sednice, odluka stupa na snagu danas u podne i svi avioni koji do tada budu poleteli sa polaznih destinacija, moći će bezbedno da slete na beogradski aerodrom.
 
Aerodrom neće biti zatvoren u vreme vanrednog stanja uvedenog zbog širenja virusa korona, ali će na osnovu odluke Vlade Srbije od danas, 19. marta u 12 časova biti privremeno obustavljeni svi komercijalni međunarodni letovi sa i ka aerodromu.
 
Međunarodni granični prelaz na aerodromu "Nikola Tesla" odlukom Vlade Srbije biće privremeno zatvoren.
 
Aerodrom ostaje otvoren za sve humanitarne letove i kargo saobraćaj, a vazdušni prostor Srbije ostaje otvoren za sve prelete.
 
Za sve putnike koji slete obavezujuće su mere samoizolacije i njihovo eventualno kršenje biće strogo kontrolisano i kažnjeno u skladu sa zakonom.
 
Preporuka putnicima je da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate avio-kompaniji.
 
Inače, Vlada Srbije je juče odlučila da međunarodni vazdušni saobraćaj sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" bude obustavljen do daljeg u cilju suzbijanja širenja virusa korona.
 
Doneta je odluka da se zatvaranje šaltera javnih službi ne odnosi na Poresku upravu, Upravu carina i Upravu za trezor, s obzirom na to da bi njihovo zatvaranje narušilo nesmetano funkcionisanje države, pogotovo u periodu vandrednog stanja.
 
Dodajmo da je ranije rečeno da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsenica Vlade Ana Brnabić danas razmatrati dodatnu meru da se granice zatvore za putnička vozila.
  • Sasa

    27.03.2020 10:56
    Sram vas bilo
    Slozio bih se sa Markom..."Sram vas bilo'' ako treba da umiremo da umiremo zajedno.
  • angie

    26.03.2020 22:01
    Naravno da sada niko ne leti iz zabave nego iz nuzde, kome je hitno i ima da plati postoje i privatni letovi poput Royal charter service-a. Dosta ljudi se naslo zaglavljeno i ne mogu da se vrate....
  • Boban

    19.03.2020 17:29
    Strasno
    Pa ljudi..neshvatate situaciju!!!Niko ne postuje Zakon..Sramota a svi vole Srbiju!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija