Zatvoren Osnovni sud u Vranju, kod zaposlenog potvrđen virus korona

Kod jednog od zaposlenih u vranjskom Osnovnom sudu potvrđeno je prisustvo virusa korona i on je hospitalizovan u Kliničkom centru Niš, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.
Zatvoren Osnovni sud u Vranju, kod zaposlenog potvrđen virus korona
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako piše portal Južne vesti, sud je zatvoren i ispituju se svi sa kojima je zaraženi bio u kontaktu.
 
"Prvi slučaj korona virusa u Vranju potvrđen je u sredu 63-ogodišnjem Vranjancu koji je od 5. do 11. marta boravio u Češkoj, a nakon što su se pojavili prvi simptomi i potvrđeno prisustvo virusa, on je transportovan u niški Klinički centar", rekao je gradonačelnik Vranja.
 
Kako je istakao, važno je da je već obavljena opsežna epidemiološka anketa, analiziraju se svi kontakti koje je zaražani imao, tako da su svi u kućnoj izolaciji, kao i porodica zaražene osobe.
 
"Takođe, izvršena je dezinfekcija Osnovnog suda u Vranju, gde je osoba radila, a sud će do daljeg biti zatvoren", naveo je Milenković.
 
Na sednici Štaba, odlučeno je da se poveća broj lekara koji će dežurati u kol-centru Zavoda za javno zdravlje u Vranju, jer zove veliki broj ljudi. U Zdravstvenom centru se očekuje da stignu zaštitni skafanderi i maske koje šije Jumko, a pojačana je i dezinfekcija svih odeljanja.
 
Prema podacima iz Zavoda za javno zdravlje u Vranju, više od 200 građana iz Pčinjskog okruga je u izolaciji i to su uglavnom povratnici iz Nemačke, Austrije, Švajcarske, Španije i Francuske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.