Uhapšen zbog širenja lažne informacije o nestašici goriva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su P. D. (31) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda.
Uhapšen zbog širenja lažne informacije o nestašici goriva
Foto: 021.rs

Sumnja se da je on, putem jedne Viber grupe, širio lažne informacije da pumpe neće prodavati gorivo fizičkim licima, kao i da će od petka biti dozvoljen izlazak samo do prodavnice.

Osumnjčenom je određeno zadržavanje do 48 časova posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Ranije danas je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je neko preneo lažnu vest da je nestašica goriva u Srbiji i dodao.
 
"Oni će ići u zatvor."
 
"Nikakvih problema nemamo sa naftom, i dozvoljavamo izoz nafte", zaključio je Vučić.
 
NIS: Snabdevenost gorivom redovna

Snabdevenost naftnim derivatima na svim NIS Petrol i Gazprom benzinskim stanicama je redovna i NIS je spremna za stabilno snabdevanje stanovništva, privrede i javnih institucija, saopštila je ta kompanija.

Proizvodnja u Rafineriji Pančevo se obavlja nesmetano, kao i distribucija derivata, navode u NIS.

"U skladu sa odlukama nadležnih institucija Srbije povodom vanrednog stanja koje je na snazi u našoj zemlji, radno vreme NIS Petrol i Gazprom benzinskih stanica je od sedam do 18 časova", saopštio je NIS.

Ta kompanija navodi da će nastaviti da poštuje sve preporuke Vlade Srbije povodom novonastale situacije.

  • Mitar

    20.03.2020 08:29
    Svetsko trziste
    Na svetskim berzama cena benzina pala dramaticno na 25 dolara??? A kod nas ne pojeftinuje!!!
  • Stanoje

    20.03.2020 07:50
    Da li će biti iko uhapšen iz vlade Srbije zbog širenja laži o broju gastarbajtera koji su ušli za tri dana u Srbiju? Za stvaranje mržnje kod običnog naroda prema gastarbajterima? Pogledajte komentare po portalima, ova vlast unosi mržnju izmedju gradjana radi ličnih interesa.
  • Djole

    20.03.2020 07:47
    Goriva ima, ali...
    Jutros sam prosao pored dve NIS-ove pumpe i vidim da su iskljuceni ovi bilbordi sa cenama!?!
    Goriva 100% ima jer je potrosnja enormno pala, a zaliha ima jer svaka drzava o tome vodi racuna u ovakvim uslovima.

    Ostaje pitanje cene jer ako su mene slagali, lazem i ja Vas: U NEMACKOJ I AUSTRIJI DIZEL SE MOZE NACI ZA 95 CENTI!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.