Zbrka sa isplatama socijalne pomoći, reagovao ministar Đorđević

Zbog informacija da su pojedine ekspoziture "Pošte Srbije" obustavile isplatu socijalnih davanja za pojedine kategorije stanovništva, reagovao je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, zahtevajući da se isplata socijalnih davanja i novčanih naknada hitno nastavi.
Zbrka sa isplatama socijalne pomoći, reagovao ministar Đorđević
Foto: 021.rs
"Od ponedeljka će problem biti rešen, informisan sam da se radi o grešci, tako da će isplate nastaviti da se obavljaju po planu", rekao je Đorđević.
 
Kako je pisalo na obaveštenjima koja su se u toku jučerašnjeg dana pojavila na vratima pošta, zbog "trenutne epidemiološke situacije obustavlja se isplata dečijeg dodatka, invalidnine, novčane socijalne pomoći, nege i pomoći drugog lica, posebne novčane naknade, naknade za porodični smeštaj, roditeljskog dodatka i naknade za tržište rada".
 
 
 
Izvor 021.rs iz Pošte rekao je da je dopis o novoj odluci stigao u ekspoziture pošta, ali da još uvek nije objavljen na zvaničnom sajtu. To se, sudeći po reakciji ministra Đorđevića, neće ni dogoditi. Izvor 021.rs navodi i da će od 25. marta krenuti dostava penzija na kućne adrese, a u pomoć poštarima bi mogli da priskoče vojska i kuriri iz Post-eskpresa.
 
U narednim danima ministar će održati sastanaka s rukovodstvom "Pošte Srbije" radi dogovora o isplati naknada najstarijim građanima na kućnu adresu, saopštilo je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja.
 
U saopštenju se napominje da ministarstvo obavlja sve isplate po planu, kao i da se građani o datumima isplata i detaljima mogu informisati na njihovom sajtu.
 
Banka Poštanska štedionica pozvala korisnike da dođu po svoj novac 
 
"Isplata socijalne pomoći i drugih prinadležnosti koja je najavljena za danas i sutra nije zaustavljena, a građani su bez razloga bili uznemireni glasinama koje su dobili u pojedinim poslovnicama 'Pošta Srbije'", saopštila je Banka Poštanska štedionica.
 
Kontakt centru Banke Poštanske štedionice, koji je u funkciji kriznog štaba Banke za sprovođenje mera u borbi protiv širenja virusa korona, danas su se nakon 15 sati javili korisnici koji su bili uznemireni zbog informacija dobijenim u poslovnicama JP "Pošta Srbije". Krizni štab, u koji je uključen menadžment Banke Poštanska štedionica, međutim, tvrdi da je reč o glasinama i da su sve informacije tog tipa koje su stigle iz JP Pošta Srbije neosnovane.
 
"Banka Poštanska štedionica potpuno je spremna i sposobna da preduzme i sprovede sve mere Vlade Srbije i Narodne banke Srbije", navedeno je u saopštenju banke, uz obaveštenje klijentima na koje se ne odnose mere ograničenog kretanja da mogu da dođu na šaltere ekspozitura Banke i podignu svoja sredstva.
  • Violeta

    21.11.2020 05:57
    Deciji
    Da li we Jo's nekome desilo fa m7 nine prosao deciji. Meni nine, be znam zasto she je uredno predato I odradjeno do naredne godine 6-og meseca!?
  • milan

    21.05.2020 14:24
    zalba
    molim vas kotrolisite socijalno u palaci smederevskoj
  • Maki9

    24.04.2020 14:31
    Porodiljni
    I on kasni izgleda da Stara Pazova nema na racunu ??? Sramota

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.