Radnje jutros otvorene za penzionere, trgovci poručuju da svega ima dovoljno

Ovog jutra, od četiri do sedam časova, više od 1.000 prodavnice širom Srbije otvoreno je za građane starije od 65 godina, kojima je, u borbi protiv širenja virusa korona, zabranjen izlazak napolje.
Radnje jutros otvorene za penzionere, trgovci poručuju da svega ima dovoljno
Foto: 021.rs
Prema rečima ministra za trgovinu Rasima Ljajića interesovanje starijih građana je bilo veće od očekivanog, ali je organizacija bila dobra.
 
"Gužvi je bilo, ali se poštovala distanca od dva metra u redu, a u prodavnicama je bilo samo onoliko ljudi koliko je dozvoljeno", rekao je Ljajić.
 
On je doda da su sve prodavnice dobro snabdevene i da je bilo i traženih artikala kao što je brašno i toalet papir koji je u mnogim prodavnicama na popustu.
 
"Penzionerima su jutros na ulazu u prodavnice deljene maske i rukavice", potvrdio je Rasim Ljajić za RTS.
 
Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da su se proizvođači i trgovnički lanci potrudili da police budu pune.
 
"Nema razloga da se prave zalihe. Ova akcija nije samo sad u nedelju, biće redovna, svake nedelje. Dakle, već za sedam dana moći ćete to isto ponovo da uradite. Nema potrebe da pravite zalihe kod kuće", rekao je Čadež i naveo da ima dovoljno robe u radnjama i magacinima.
 
Iz trgovinskih lanaca poručuju da proizvoda ima dovoljno i da nema potrebe da se stvaraju zalihe, jer će se akcija nastaviti i narednih nedelja, i apeluju na sve ostale sugrađane, da u to vreme ne dolaze u prodavnice, već da kupovinu obave u "normalno" radno vreme, kako bi samo najstariji građani imali mogućnost da nabave šta im je potrebno.
  • /

    22.03.2020 10:20
    /
    Liman 1
    napravio si gresku u pisanju 'da je ovako bilo u srbiji na pocetku'

    mada ne ocekujte da ce se nesto promeniti dok se ne smiri u italiji i ostalim zemljama.
    virus ne zna za granice
  • Merkator

    22.03.2020 09:41
    Nema kolica, nema kesa za povrće, nema leba, povrće buđavo, gužva, svi se guraju na kasama.
    Ponižavajuće!
  • aaa

    22.03.2020 09:04
    A kako ste znali ko je penzioner? Predlazem vodji da se uz maske dodeli neka traka da nose ubuduce... ne znam... najzgodnije je oko ruke... ne mora biti zuta, al ta se nekako po prepoznatljvosti ranije pokazala kao zgodna...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.