Za nekoliko dana počinju suđenja onima koji su prekršili samoizolaciju

Za nekoliko dana, kako najavljuju iz Ministarstva pravde, kreću i suđenja ljudima koji su napustili samoizolaciju.

Od uvođenja vanrednog stanja 15. marta ove godine do jutros, u Srbiji je oko 90 ljudi u Vršcu, Pirotu i Požarevcu završilo u pritvoru zbog kršenja samoizolacije. Protiv njih su podnete krivične prijave i prete im višegodišnje kazne zatvora i novčane kazne u visini od milion dinara

Samo juče samoizolaciju je napustilo 45 ljudi. Oni su odmah poslati u pritvor.

Juče, 24. marta, prekršajno je kažnjeno i 24 penzionera. U pitanju su stariji od 65 godina koji su uprkos zabrani kretanja izlazili na ulicu ili u parkove.

Tokom noći policija je zbog kršenja zabrane kretanja napisala prekršajne prijave za 115 osoba, koje očekuju kazne od 50 hiljada do 150 hiljada dinara.

Pojedini ni tokom vanrednog stanja i zabrane kretanja ne odustaju od razbojništava, pljački i tuča. Tako je odjeknula vestu da su trojica mladića uhapšena pošto automobilom probili zid menjačnice u Baču i odnela sef sa dva miliona dinara.

U policiji poručuju da to nisu jedini prestupnici tokom trajanja vanrednog stanja. Međutim, kako kažu, većina njih odmah po izvršenju krivičnog dela budu i uhapšeni, s obzirom na to da tokom zabrane kretanja na ulicama ima najviše policajaca.

  • M

    25.03.2020 21:40
    A Vucicu kad ce sudjenje?
    Kada ce krenuti sudjenje predsedniku Republike Srbije zbog krsenja Ustava?

    Ako predsednik krsi Ustav i zbog toga nije sankcionisan koja je svrha bilo kakvih dalje sudjenja bilo kome?

    Otpad Evrope=Srbija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.