Brnabić: U Vladi testirani svi koji su bili u kontaktu s državnim sekretarom

Premijerka je za televiziju Prva rekla da i za službenike Vlade Srbije važe ista pravila kao i za ostale građane.
Brnabić: U Vladi testirani svi koji su bili u kontaktu s državnim sekretarom
Foto: 021.rs

Brnabić je navela da se Sajam sada uređuje i da bi on od prekosutra trebalo da bude u funkciji. Ona je rekla da nove mere koje se sada razmatraju nisu primarno usmerene na građane i da će na predstojećem sastanku razmatrati kako da se reši sistem za šira testiranja.

Rastu cene medicinske opreme

Brnabić je rekla da cene medicinske opreme rastu i da su testovi za koronavirus sa 700 poskupeli na 1.400 dinara, a tako je i sa ostalom opremom, ali je dogovoreno da se na tome neće štedeti.

Premijerka je poručila da je skočila nabavna cena maski kao deficitarne robe i da je Vlada ograničila visinu marže, te da taj proizvod poskupljuje na našem tržištu, jer poskupljuje u nabavci, ali da na tome neće biti bogaćenja.

Iz inostranstva prvo dolaze infektolozi i imunolozi

Kazala je da jedva čeka da u Srbiji vidi 300 lekara koji su se prijavili da dođu iz inostranstva i da je sa Ministarstvom zdravlja dogovoreno da prvo dođu infektolozi i imunolozi, a da su pozvali i medicinske sestre da se vrate. Brnabić je rekla da će svi koji volontiraju u zdravstvu biti primljeni za stalno i da će povući zdravstvene radnike sa biroa za zapošljavanje.

Govoreći o građanima Srbije u inostranstvu, Brnabić je istakla da je to izuzetaan izazov za zdravstveni sistem Srbije i dodala da se od juče oni koji dolaze u Srbiju testiraju i da zaraženi idu na lečenje, a oni koji nisu u izolaciju.

  • Advokat 021

    26.03.2020 09:22
    Mora da su svi iz SPS
    Jer prosto vama iy SNS ne sme, ne moze da se tako nesto desi
  • Džoni Vajsmiler

    26.03.2020 08:16
    KOLONIJALNA VLAST
    Vodite tog državnog sekretara u logor - Novo sajmište, neka od bude prvi korisnik tog super smeštaja.
  • Cam

    25.03.2020 23:48
    "Premijerka je poručila da je skočila nabavna cena maski kao deficitarne robe"

    pa zar nije to donacija?????????

    Vi ste najgori virus koji je mogao da nas zapati. Igrate se I eksperimentisete. ONAJ je dobio igracku koju je oduvek zeleo I igra se sa njom ....

    Sklanjajte se vise I ne sirite paniku.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.