Među obolelima radnica fabrike "Zastava oružje" u Kragujevcu

Radnica pogona galvanizacije u fabrici "Zastava oružje" zaražena je virusom korona i ona se nalazi na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Kragujevcu, potvrđeno je za agenciju Beta u rukovodstvu te fabrike.

Kod te žene starosti oko 55 godina virus je zvanično potvrđen juče na Institutu "Torlak".

U fabrici "Zastava oružje" kazali su da je ona radila do 13. marta, a nekoliko dana kasnije se javila Institutu za javno zdravlje u Kragujevcu, gde joj je najpre rečeno da nema potreba da se testira.

Kako ni posle nekoliko dana tegobe nisu prestajale ponovo se obratila lekarima, kada je prvi put testirana ali je uzorak bio negativan na virus korona.

I treći put se sama obratila Institutu "Torlak" kada joj je drugi put uzet uzorak, koji je bio pozitivan.

O tome je obavešteno i rukovodstvo fabrike Zastava oružje.

U fabrici kažu da je ta radnica od početka tegoba bila u samoizolaciji, a pogon galvanizacije u kojem je zaposlena ne radi od 15. marta.

U rukovodstvu fabrike su potvrdili da je povodom ovog slučaja zaraze korona virusom zasedao krizni štab fabrike i da se u saradnji sa nadležnima istražuju kontakti obolele radnice.

Zbog prevencije širenja koronavirusa radnici fabrike Zastava oružje ne rade od 23. do 29. marta.

Prema nepotvrđenim informacijama, prekid rada fabrike će najverovatnije biti produžen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.