Zbog jednog lekara u izolaciji većina zdravstvenih radnika u leskovačkoj bolnici

Zbog sumnje na infekciju virusom korona, u Opštoj bolnici Leskovac zdravstveni nadzor je određen za 23 lekara, 33 medicinske sestre, tri spremačice i dve servirke, saopštio je gradonačelnik Goran Cvetanović, koji je rekao da je među njima i zamenik direktora bolnice.

"Ostalo je da radi sedam lekara i 57 sestara, što dovoljno ukazuje šta znači kada imate jednu neozbiljnu osobu, pritom zdravstvenog radnika, koji je lekar na tom internom odeljenju, koji je putovao na Maltu, vratio se i nikoga nije obavestio o tome", rekao je Cvetanović.

Direktor Opšte bolnice Nebojša Dimitrijević izneo je podatak da trenutno na Infektivnom odeljenju leži pet pacijenata i da će po nalogu komandanta Štaba za vanredne situacije prostorije Službe ze rehabilitaciju i Ambulantne stanice broj 3 biti pripremljene za prijem pacijenata kod kojih postoji sumnja da su zaraženi korona virusom.

"Zbog sumnje na postojanje zaraze u izolaciji su radnici Internog odeljenja, ali nesmetano rade odeljenja gde su najteži pacijenti, kao što je koronarna jedinica i Interno C, a biće organizovan nesmetan rad i na ostalim odeljenjima", rekao je on.

Cvetanović je poručio da i dalje nema mesta panici i da su odgovornost i adekvatno ponašanje u ovom trenutku prioritet i moraju da budu na prvom mestu.

"Ukoliko je rezultat negativan, svi se vraćamo na posao, ukoliko je pozitivan, svi ćemo biti testirani i biti u izolaciji", kazao je, ranije danas, izvor agencije Beta.

Lekar koji je u izolaciji vratio se sa Malte 9. marta, a narednog jutra prisustvovao je kolegijumu na Internom odeljenju, saznala je Beta.

"Sreća je što nije bio u dodiru s pacijentima jer ovih dana imamo samo tri pacijenta na odeljenju. Više smo nego sigurni da on nije sa njima dolazio u kontakt", kazao je agenciji Beta sagovornik.

U Leskovcu je registrovan jedan čovek zaražen koronavirusom i smešten je u Kliničkom centru Niš.

  • Isti

    26.03.2020 08:20
    Na
    Sad neka nam on kaze da li ima propisnu opremu za vreme epidemije ili masku, rukavice i naocare.
    Nista vise, pa ga onda prozivajte kako je od njega krenulo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.