Uprkos najavi, delu penzionera i ovog meseca naplata izvršenja

Uprkos Uputstvu koje je objavila Komora izvršitelja da neće biti naplate izvršenja od plata i penzija za vreme vanrednog stanja, PIO fond nije uspeo u potpunosti da realizuje zastoj za penzije koje će danas biti isplaćene, rečeno je za Insajder u Komori izvršitelja.
To znači da će pojedinim penzionerima i ovog meseca biti umanjena penzija po osnovu izvršenja.
 
Nakon što su se redakciji Insajder javili građani koji tvrde da će izvršenja biti realizovana prilikom isplate penzija koje je najavljeno za danas, to potvrđuju u Komori izvršitelja.
 
Kako navode u Komori, PIO fond je obavešten o Uputstvu o zastoju u naplati tokom vanrednog stanja.
 
"Međutim, obavestili su nas da nisu uspeli kod isplate ovog dela penzija da realiziju zastoj u naplati kod svih penzionera, tako da je u odnosu na jedan broj penzionera od ovog dela penzije sprovedena naplata. Prema podacima koje smo dobili od PIO fonda, do isplate sledećeg dela penzije, sve će obustaviti", navode iz Komore izvršitelja u odgovoru Insajderu.
 
Kako navode, građani koji su se javili Insajderu, nekoliko penzionera je primetilo umanjenje penzija po osnovu izvršenja pozivanjem automata Poštanske štedionice na kojoj se vidi današnja uplata.
 
U Uputstvu koje je objavljeno na sajtu Komore izvršitelja, javni izvršitelji za vreme vanrednog stanja neće odlučivati o predlozima za izvršenje i neće preduzimati izvršne radnje u postupcima radi namirenja novčanih i nenovčanih potraživanja.
  • suzana

    27.03.2020 15:34
    da li je tačno
    pisali ste o zakonu za vreme vanrednog stanja po pitanju produžetka bolovanja nije jasno ni radnicima ni lekarima radnici rizične grupe ne smeju na poso a lekari ne daju i ne produžavaju bolovanje jer kažu nisu obavešteni to bi neko trebao malo bolje da objasni
  • Dragan

    26.03.2020 17:13
    Izvrsenje na penzijama
    Navodno da penzionerima ne mogu skidati izvrsitelji vise od 1/2 penzije .Medjutim oni samaraju kako zele. Recimo meni 2/3.
    Od cega ziveti.
    Radi se o tome kada mi oni odbiju 2/3 ne ostaje mi da platim novu informatiku. Ulazi se u zacarani krug. Tj otplcujes stari zaostatak uvecan za izvrsitelja a nova informatika ostaje neplacena. Gde su ostali troskovi? ??
    Gde je zivot? Od cega?

    Ej Srbijoooo
  • Plata

    26.03.2020 14:32
    Plata
    Placamo poreze i akcize,drzava sada neka otvori dzep ili ovi sto se zovu drzava.to su svakako nasi novci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija