Savetnica predsednika Srbije: Danas ili sutra odluka o zatvaranju Beograda, Niša i Valjeva

Lekari u Srbiji su rekli da još ne treba zatvarati gradove Beograd, Niš i Valjevo, koji su najveće žarište virusa korona, a da će ta mera biti sagledana u naredna 24 sata, kaže savetnica predsednika Srbije za medije Suzana Vasiljević.
Savetnica predsednika Srbije: Danas ili sutra odluka o zatvaranju Beograda, Niša i Valjeva
Foto: 021
Smatra da će nove mere ako ne danas, biti saopštene sutra, ali da joj nisu poznati detalji.
 
Ona je u uključenju za TV Prva rekla da je predsednik Aleksandar Vučić juče na sastanku oba krizna štaba kojem je prisustvovala i predsednica Vlade Ana Brnabić, pitao srpske lekare da li je potrebno da dođe do zatvaranja ova tri grada.
 
"Rekli su 'još uvek ne, videćemo u sledeća 24 sata'. Mislim da će, ako ne danas, onda u toku sutrašnjeg dana nove mere biti saopštene. Da li će one one podrazumevati potpuno zatvaranje ova tri grada ili delova grada, ne znam, jer se sitaucija menja bukvalno iz sata u sat", rekla je Vasiljević.
 
Navela je da bi eventualno takve mere podrazumevale da ne postoji putni transport civila između tih gradova, da ne može da se izađe niti uđe u te gradove. To su, dodaje, mere koje su bile i u Kini.
 
"To je nešto što je jedina sigurna varijanta da se zaraza neće širiti po celoj zemlji", kaže Vasiljević.
 
Pretpostavlja da bi, dodaje, u slučaju takvih mera za tri grada bio omogućen normalan transport prehrambenih i medicinskig proizvoda.
 
Upitana šta bi bilo sa radnicima iz tih gradova koji rade u drugim mestima i da li bi oni imali neke posebne dozvole za kretanje, Vasiljević kaže da joj detalji nisu poznati.
 
"Ne znam. Saznaćemo pravovremeno. Ne brinite se, neće biti proglašene nove mere pa uvedene za sat vremena. Ljudi će imati vremena da se organizuju", kaže Vasiljević.
  • Djuka

    26.03.2020 21:02
    Strah Vas je
    "Vojvosadjan"
    Saosećam sa Vama zbog straha - i u meni je osećaj "gorčine". Osećam, takođe, zadovoljstvo što baš ovde u Srbiju (ne u Italiji, ne u Španiji . . . .) čujem reči ljubavi prema starima ali i prema svim ljudima da samoizolacijom sačuvaju sebe i svoje najmilije. Imate pravo da ne volite Aleksandra Vučića, ali ne i da širite defetizam i nevericu u mere od opšteg (zajedničkog) interesa. Kada se pošast korone završi nastavite da politikom bojite svoj i tuđe živote - do tada, čitajte knjige i bežite od tastature. Ako će Vašem stanju pomoći, možete me smatrati botom i sendvičarom, ali i to je problem "izvan Vas" (racionalizacija straha)!!!!
  • Vojvosadjan

    26.03.2020 14:51
    @djuka
    Respirator na usta!
  • realno

    26.03.2020 14:33
    za Djuka
    kažete: "Mrznja je bolest
    "realno"
    Vasa mrznja je u osnovi strah od inicijative i nemirenja sa sudbinom. Cemu tolika fiksacija na predsednika - ja znam, racionalizujete vlastiti strah!!!"
    Pa kako ste pogodili? Nit' me čuli, nit' videli, a znate mi dijagnozu. Vi ste moj psihoterapeut na daljinu. Naprednjačko znanje, nema šta.
    Al' kako ste prepoznali mržnju? Strah, da. A ko ne bi bio u strahu, kad mi fiksaciju usmerava sveznajući, svemogući svojim svakodnevnim uzurpiranjem vlasti i nekompetentnim i nedoslednim izjavama, koje idu iz krajnosti u krajnost. Možda samo vi podanici niste u strahu i nerealno se odnosite prema situaciji, jer mislite da se to vas ne tiče.
    I još nešto, skinite masku pre sendviča, ali ne u grupi i ne masnim rukama po tastaturi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.