Zatvorenici u Novom Sadu i drugim gradovima odriču se obroka u korist siromašnih

Osuđenici u više zatvora u Srbiji, njih 4.280, donelo je odluku da se odreknu jednog obroka u korist najsiromašnijih penzionera i drugog socijalno najugroženijeg dela stanovništva, saopštilo je danas Ministarstvo pravde.
Zatvorenici u Novom Sadu i drugim gradovima odriču se obroka u korist siromašnih
Foto: 021.rs
Oni su to, kako je istaknuto, učinili kako bi pružili podršku društvu u vanrednim okolnostima nastalim usled opasnosti od širenja novog virusa korona.
 
Reč je o osuđenicima u najvećim zatvorima u zemlji - Sremskoj Mitrovici, Nišu, Požarevcu, kao i na Klisi u Novom Sadu, koja je druga po veličini pritvorska jedinica u Srbiji.
 
Ideja da se odreknu takozvanog suvog obroka koji dobijaju nedeljom umesto večere, potekla je od samih osuđenika jer na taj način žele da pomognu najsiromašnijim građanima, tvrdi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde.
 
Najavljeno je i da će ti zatvori, u dogovoru sa gradskim kriznim štabovima, učestvovati u formiranju paketa koji će se dalje distribuirati onima kojima je u ovom trenutku pomoć i najpotrebnija.
  • ROBERT

    29.03.2020 13:42
    Jesu dobrovoljno i bez ikakvih primoravaju,i za vreme poplave je isto to uradjeno,a ovi što komentarišu u lošem kontekstu zadržite za sebe takvo mišljenje i jer su tamo većina ljudi za razliku od ovih što tako komentarišu,
  • Ajmo svi!!

    27.03.2020 02:42
    Tri
    Nisam cuo da su se poslanici odrekli svog obroka
  • Kamikaza

    26.03.2020 23:48
    Zanimjlivo
    Prave maske, odricu se obroka...Vidim ja bice pomilovanja kao 2012. Treba crnim dzipovima neko da izvuce ljude na glasanje kad sve ovo prodje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija