Pokrenut kontakt centar za prijavljivanje trgovaca koji nezakonito povećavaju cene

Građani i privrednici koji primete drastično i nezakonito povećanje cena životnih namirnica, lekova i medicinske opreme kao i zaštitne opreme ubuduće mogu to da prijave Kontakt centru Republičke inspekcije.

Ovaj kontakt centar za prijavu nezakonitosti otvoren je kako bi se sprečile neregularnosti na tržištu u vreme pandemije koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

U Ministarstvu podsećaju i da nije svako poskupljenje nezakonito. Cene uglavnom uvoznih sirovina se menjaju, zbog epidemije koronavirusa poskupljuje i transport pa krajnja cena nekih proizvoda raste i ako nema zloupotreba.

Građani drastično povećanje cena mogu da prijave Kontakt centru na broj 011/6350-322 ili putem sajta www.inspektor.gov.rs.

Prijave mogu da se podnesu i anonimno, a oni koji ostave podatke dobiće u roku od tri dana informaciju kojoj republičkoj inspekciji je prosleđena prijava.

Inače, Vlada Srbije naredila je da se za vreme vanrednog stanja ne mogu povećavati cene osnovnih životnih namirnica, zaštitne opreme i dezinfikacionih sredstava.

  • Biljana

    15.04.2020 14:28
    U "Per su" marketima cena alkohola 550.00 dinara.
  • Brus Vilis

    26.03.2020 21:34
    Preprodavac na Kvantašu je digao cenu sira za 50 dinara, a vlada je za masku odlučila da uzme 100 dindži više. Utefterite tamo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.