Vulin pozvao Tanju Fajon da "ne odmaže Srbiji"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je poslanicu Evropskog parlamenta Tanju Fajon da "ne odmaže" Srbiji i ocenio da bi to od nje bila "velika pomoć".
Vulin pozvao Tanju Fajon da "ne odmaže Srbiji"
Foto: 021.rs

Fajon je u intervjuu za "Danas" izjavila da virus korona nije izgovor za "zaključavanje" demokratije i da nijednoj vladi ne može biti dozvoljeno da nameće neograničenu vlast.

Navela je da je komesarka EU za unutrašnje poslove Ilva Johanson u razgovoru s njom "upozorila da potpuno zatvaranje granica Srbije predstavlja veliki problem, naročito za građane Srbije kojima treba omogućiti da se bezbedno vrate kući".

"Potrebno je takođe da zaštitimo lance snabdevanja, i dozvolimo putovanja 'bazičnim radnicima', kao i transport", rekla je Fajon.

Vulin je na to odgovorio da je Srbija očekivala da Fajon zatraži u Evroparlamentu da se Srbija po obimu i količini pomoći izjednači sa zemljama članicama EU, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Umesto toga, izvestilac za Srbiju, slovenački parlamentarac u Evropskoj uniji, održala nam je lekciju o demokratiji i objasnila zašto ne smemo da upravljamo svojim granicama", rekao je Vulin.

Vulin je poručio i da Fajon "svoje dragocene savete nije morala da troši na nas", već da je bolje da je "svojim velikim znanjem i autoritetom prosvetlila zemlje članice EU koje su zatvorile granice".

Kako je rekao, "posebno je mogla da ih poduči da budu solidarne bar jedne prema drugima kada su već nama zabranili i da kupujemo medicinsku opremu iz EU".

"Ako gospođu Fajon u EU niko ne sluša i ako ne može ništa da nam pomogne, bićemo joj zahvalni da nam ne odmaže - od nje je i to velika pomoć", poručio je Vulin.

  • Brus Vilis

    26.03.2020 21:31
    Moram priznati da sam se i ja strašno zajebavao nakon služenja vojske. Tamo neke '89.
  • Scotch Bonnet

    26.03.2020 17:47
    Fajon zalepila šamarčinu a Volin se pravi pametan.
    Neuk i nespretan diplomatski odgovor koji će da košta Srbiju kao i uvek. Ništa nisu ovi naučili iz skorašnje istorije.
  • Kać

    26.03.2020 17:36
    Ja bih najlepse zamolio doticnog da nam ne pomaze vise. Pametni ljudi svom narodu i sebi pomazu tako sto rade, a on bi najvise pomogao kad ne bi radio nista i cutao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.