Dačić najavio povratak medicinara iz Nemačke u Srbiju

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je za RTS da je u dogovoru sa predsednikom Srbije odlučeno da sutra u Berlin bude upućen avion koji će dovesti srpske zdravstvene radnike u Srbiju.
Dačić najavio povratak medicinara iz Nemačke u Srbiju
Foto: 021.rs

Priortet su nam deca, učenici, studenti, zdravstveni radnici, bolesni koji su u insotranstvu, neko ko se zadesio na službenom putu, rekao je Dačić i napomenuo da svi moraju da prođu obaveznu zdravstvenu proceduru po dolasku u zemlju.

Dačić je rekao da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarano i o letovima za Abu Dabi i Maltu, ali je napomenuo da to nisu urgentne stvari jer niko nije zarobljen na aerodromu.

Radi se o ljudima koji su izgubili radna mesta, kao na Malti, odnosno o turistima kojima su istekli turistički aranžmani, rekao je Dačić i ukazao da Vlada Srbije nije turistička agencija da rešavamo pitanje svakog pojedinačnog turiste.

Mi ne naplaćujemo karte, dodao je Dačić.

  • Zvoncica

    27.03.2020 10:53
    Kakva je ovo vest? Pa nije Ivica najavio vracanje medicinara vec ljudi koji su ostali po svetu a zele da se vrate. Ne verujem da ce iko ko ima uslove za zivot i rad u inostranstvu vratiti u Srbiju jer da su patriote ne bi ni otisli.
  • Ana

    27.03.2020 06:59
    Vracaju se jer su tamo dobili otkaze, I niko ih ne ferma. Kakva domovina I ljubav....da je tako ne bi ni otisli.I ovde se moze lepo zaraditi ako ces raditi koliko I tamo.ALI, ovde bi svi da sede I da velika lova pada, a tamo.idu DA RADE.
  • Cujes

    26.03.2020 23:15
    Li sebe
    Kako te nije sramota-oterali ste ih a sada bam trebaju pa cete ih opet sutnuti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.