Premijerka i članovi njenog kabineta negativni na virus korona

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i svi članovi njenog kabineta testirani su na koronu, a zaraženihu neposrednom okruženju premijerke, nema.
Premijerka i članovi njenog kabineta negativni na virus korona
Foto: 021.rs
Nakon što je otkriveno da je došlo do prvog slučaja zaraze korona virusom u Vladi Srbije i da je zaražen Branislav Blažić, državni sekretar iz Ministarstva zaštite životne sredine, iz predostrožnosti je doneta odluka da se ceo kabinet testira.
 
"Svima su brisevi uzeti u utorak i sredu, sačekali smo rezultate u samoizolaciji i tek kada je stigla potvrda da su svi negativni, vratili smo se na posao", kažu iz Vlade, prenosi Blic.
 
Iako Blažić ne radi u Nemanjinoj 11, već je njegovo Ministarstvo na Novom Beogradu, savet stručnjaka bio je da se testiraju svi.
 
"Hteli smo da izbegnemo svaki mogući rizik i za predsednicu Vlade, za sve njene saradnike, ali i za ljude sa kojima se oni svakodnevno sastaju".
 
Jedan od testiranih je i Brnabićkin savetnik za medije Mladen Bašić. On kaže da je svima uzet bris i da su se svi pridržavali preporuka lekara dok nisu stigli nalazi.
 
"Radili smo od kuće, telefonom, svi, ukujučujući i predsednicu Vlade. Tek nakon što su rezultati pokazali da nismo inficirani koronom, vratili smo se na posao", navodi Bašić.
 
U izolaciji je do dobijanja rezultata bila je i premijerka, koja se odmah nakon dobrih vesti, pojavila na kriznom štabu u društvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
 
I svi iz Ministarstva zaštite životne sredine koji su bili u kontaktu s Blažićem su poslati u izolaciju, a sam ministar Goran Trivan samo je telefonski kontaktirao s Blažićem i svima ostalima s kojima je državni sekretar kontaktirao lično.
 
Branislav Blažić je trenutno hospitalizovan na Infektivnoj klinici u Beogradu.
  • Begečka Nana

    27.03.2020 06:43
    pogrešni testovi
    Nisu oni testirani na pravu bolest. A drugo oni bi i na testu inteligencije bili negativni
  • Ivan

    27.03.2020 05:26
    .
    Jel su biili testovi iz Šenžena,kao i u Španiji?
  • Goran

    27.03.2020 01:59
    I meni se čini da su negativni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.