Zaposlenima koji imaju dozvolu za kretanje tokom policijskog časa potrebna i potvrda

Svi privredni subjekti u Srbiji dužni su da svojim zaposlenima koji su angažovani tokom policijskog časa, a koji za kretanje tokom policijskog časa imaju dozvolu nadležnih organa, izdaju i potvrdu, saopštilo je Ministarstvo privrede.
Zaposlenima koji imaju dozvolu za kretanje tokom policijskog časa potrebna i potvrda
Foto: 021.rs
Formu ove potvrde poslodavci mogu da preuzmu OVDE.
 
Poslodavac koji ima do 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja, potvrdu izdaje na dnevnom nivou, dok poslodavac koji ima više od 100 zaposlenih u smeni koja traje u periodu zabrane kretanja potvrdu izdaje na nedeljnom nivou, za svako zaposleno lice za koje je dobijena saglasnost Ministarstva unutrašnjih poslova da su izuzeti od primene navedene naredbe.
 
"Posebno ističemo da će počev od 28. marta od 17 časova, prilikom kontrole poštovanja Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije, pripradnici Ministarstva unutrašnjih poslova tražiti na uvid potvrdu izdatu od strane poslodavca, koja će važiti isključivo ukoliko se lice nalazi u bazi podataka Ministarstva unutrašnjih poslova i za koje je dobijena saglasnost da su izuzeti od primene Naredbe o zabrani i ograničenju kretanja lica na teritoriji Republike Srbije", poručuju u Ministarstvu privrede.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova će prihvatati i potvrde u elektronskom obliku (skenirana potvrda na telefonu, tabletu i slično.
  • Zdene

    27.03.2020 12:35
    To vam je dupla provera ameri je koriste takozvani double check
  • x

    27.03.2020 11:16
    y
    već vidim malog privrednika koji stavlja i sebe i sve šefove i gomilu zaposlenih na spisak kod PKS, pa se svi švrćkaju po gradu kad gde ko hoće.
    policija ih zaustavi, oni kažu da su radno angažovani, proveri se JMBG u bazi i niko im ne može ništa.

    ovim se valjda tome htelo stati na put.

    nema tog sistema u kojem balkanac nije našao rupu.
    koja smo mi stoka.
  • @

    27.03.2020 11:13
    Setio sam se odgovora:
    Zato što se poslodavcima ne može verovati na reč da su (nisu) za tog zaposlenog obavestili MUP da je radno angažovan u vreme PČ.
    Crno na belo... i sve jasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.