Peticijom traže da se ne ukida dozvola šetanja ljubimaca između 20 i 21 čas

Tim "Kreni - promeni" saopštio je da će danas u podne predsednici Vlade Ani Brnabić predati 5.000 potpisa građana koji se protive najavi ukidanja mogućnosti da vlasnici izvedu kućne ljubimce u šetnju u periodu od 20 do 21 čas.
Peticijom traže da se ne ukida dozvola šetanja ljubimaca između 20 i 21 čas
Foto: Pixabay
Potpisi su sakupljeni onlajn u jednom danu, na platformi peticije.srbijaupokretu.org.
 
"Ne sporeći da je prioritet zaštita života i zdravlja ljudi, kao i da je bitno suzbiti bilo kakve zloupotrebe, predlažemo ipak da se ostane pri prethodno donetoj odluci o dozvoli šetanja kućnih ljubimaca, a da se eventualne zloupotrebe građana spreče tako što će se period dozvole kretanja suziti na pola sata, od 20 do 20:30 časova", navodi Tim "Kreni - promeni".
 
Podsetimo da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio pre nekoliko dana da će vrlo brzo biti ukinuta odluka o šetanju pasa na sat vremena tokom zabrane kretanja. Vučić je rekao da je i pre bio protiv toga da se dozvoli ljudima da šetaju kućne ljubimce u to vreme. Vučić je poručio vlasnicima pasa da ih šetaju u periodu od 5:15 do 15 časova.
 
Vlada Srbije je prethodno usvojila izmenu ograničenja kretanja tokom policijskog časa, kako bi građani mogli da prošetaju svoje kućne ljubimce jednom tokom večeri. 
  • Sava

    27.03.2020 21:34
    Volim pse
    Ali.kad vidim bele kucice u odelima s.re mi.se od.seljane koja.misli da zivi na Beverli Hilsu, I kojima su psi.modni detalj.
  • Sever Srbije

    27.03.2020 17:25
    Teodora
    Sta je " razbojnicko ponasanje", voznja decijih kolica po biciklistickoj stazi neke majke? Ili moj stav da se postuje pravilo zabrane kretanja za sve? Ti se zgrazavas na majke s decom a klanjas se zivotinji i bajsu, i radi toga nisi za decu. Po meni svi koji imaju dece manji porez a svi koji imaju zivotinju u stanu poveci porez da plate.
  • Teodora

    27.03.2020 16:25
    @sever srbije
    A ti jesi za decu svakako, posto podrzavas razbojnicko ponasanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.