Smernice NSZ za prijavu nezaposlenih, birou se javile 892 osobe koje su ostale bez posla

Nacionalna služba za zapošljavanje izdala je smernice o prijavama nezaposlenih korisnika i ostvarivanje prava na novčanu naknadu, a po Uredbi Vlade Srbije o primeni rokova u upravnim postupcima za vreme vanrednog stanja.
Smernice NSZ za prijavu nezaposlenih, birou se javile 892 osobe koje su ostale bez posla
Foto: Pixabay
Građani koji nisu u mogućnosti da se prijave na evidenciju nezaposlenih i podnesu zahtev za novčanu naknadu elektronskim putem ili preko pošte, za vreme trajanja vanrednog stanja, moći će to da urade po prestanku vanrednog stanja, a za vreme vanrednog stanja prekinuće se računanje rokova.
 
Smatraće se da je dostava rešenja i drugih pismena od strane organa, od kojih počinju da teku rokovi koji se ne mogu produžiti izvršena kad istekne 15 dana od prestanka vanrednog stanja. Od tog dana počinje računanje rokova za izjavljivanje žalbi, prigovora, drugih pravnih sredstava, kao i preduzimanje radnji koje su vezane za rokove koji se inače ne mogu produžavati.
 
Ako je blagovremeno podnet podnesak u vreme vanrednog stanja ili pre isteka 15 dana od prestanka vanrednog stanja, nije potrebno da se ponovo podnosi.
 
Za 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja biće produženi rokovi za postupanje upravnih organa (rešavanje po zahtevima, žalbama, drugim pravnim sredstvima kao i drugim podnescima stranaka).
 
Dodajmo da su se od ponedeljka Nacionalnoj službi za zapošljavanje obratile 892 osobe koje su ostale bez posla.
  • Tina

    11.05.2020 11:07
    Prva prijava na NSZ
    Tokom vanrednog stanja nisam bila u mogućnosti da se prijavim elektronskim putem u pitanju je prva prijava na evidenciju.
    Sporazumni raskid ugovora je sa 13.03.a prijava bi trebalo na evidenciji da bude od 16.03. Da li cu biti na evidenciji od 16.03. ili sada u maju mesecu?
  • Krostina

    26.04.2020 19:18
    Redovna prijava na biro
    Trebala sam se prijaviti na biro jos u martu ali nisam u mogucnosti elektr.putem.Na redovnu prijavu!Dali cu izgubiti prava na biro zbog toga?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija