VIDEO - Brnabić: Na Beogradskom sajmu obezbeđeni najbolji mogući uslovi

Predsednica Vlade Ana Brnabić obišla je privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu, i poručila da se gotovo sve evropske zemlje protiv virusa korona bore na sličan način, da su tamo obezbeđeni najbolji mogući uslovi i da svi koji budu boravili na Sajmu ne zaborave da boravkom tamo štite svoje porodice.
Brnabić je primetila da Sajam sada izgleda mnogo drugačije, kao prihvatni centar za smeštaj zaraženih virusom korona, nego što je javnost imala priliku da vidi prvih dana, kada je vojska tek krenula da organizuje taj prostor.
 
"Ovo svakako nisu idealni, ali su najbolji mogući uslovi, da efikasno tretiramo zaražene, obezbedimo punu lekarsku negu, pomoć i podršku", rekla je Brnabićeva.
 
Premijerka je prenela da će na galerijama hala biti lekarske ordinacije, sa rendgen aparatima, gde će biti svi potrebni lekari specijalisti, kao i psiholozi, kako bi svi imali potpunu brigu i pažnju.
 
"Na ovaj način, možemo da bezbedno, efikasno tretiramo veliki broj zareženih sa minimalnim simptomima i da posle 14 dana znamo da su izlečeni, stekli imunitet i da zajedno nastavimo da se borimo portiv virusa", poručila je Brnabić.
 
Ona je ukazala da bi svaki drugi način borbe bio nesiguran i spor i ne bi obezbedio da zaista znamo da smo jedan deo problema rešili, da možemo da idemo u rešavanje svih ostalih.
 
 
Brnabić je naglasila da su se svi nadležni trudili da prostor što je više moguće bude komforan, koliko god to možda i smešno zvučalo za jedan kolektivni smeštaj.
 
"Da obezbedimo i društvene igre i dobru hranu, sanitarne uslove koji su jedna od najvažnijih stvari, dok će temperature u svakom trenutku biti 20 stepeni. Ceo sajam je pokriven wi-fi", navela je Brnabićeva. 
 
Dodala je da će, na sajtu Covid19, biti napravljena lista svih stvari koje ljudi mogu da ponesu, kako bi imali koliko toliko normalan boravak tih 14 dana.
 
"Uslovi kakvi su danas na Sajmu, a i u Novom Sadu i biće u Nišu, će biti su uslovi za koje mogu da garantujem da jesu najbolji u Evropi, odmah posle Austrije. Austrija je bolja, bogatije društvo, ali u odnosu na sve ostale zemlje, ovi uslovi su, zahvaljujući svima koji predano rade, maksimalno što jedna zemlja može da pruži da se svi zajedno borimo poriv virusa", rekla je Brnabić.
 
Podsetimo da je danas u istu svrhu počelo opremanje hala Novosadskog sajma, o čemu više u našoj vesti OVDE.
  • Dejan

    27.03.2020 21:15
    Servusi
    Cek malo pameti,pa tu je beograd na vodi,ima apartmana koji su vec gotovi ( av se hvalio) pa sto tu ne naprave ovo ludilo od karantina !
  • A

    27.03.2020 21:15
    Wc
    Kupatila-?
  • Ђорђе

    27.03.2020 18:21
    Колико сте плашили људе последњих дана са сликама ово у опште не изгледа лоше. Собе са овим бројем кревета се налазе и на клиници за гастроентерологију и на одељењу опште пулмологије. Слично изгледа и привремена болница у Аустрији само су собе мање. Само ми још није јасно око грејања какво је решење.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.