Na Kosovu ukupno 88 pozitivnih na virus korona

Nacionalni institut javnog zdravlja (NIJZ) Kosova saopštio je da su još dve osobe na Kosovu zaražene korona virusom.
Tokom dana obavljena je analiza 108 uzoraka, i kod jedne osobe iz Đakovice i jedne iz Prištine, nalaz je bio pozitivan, a u oba slučaja reč je o osobama koje su imale kontakte sa prethodno zaraženima.
 
Do sada je u laboratorijama NIJZ obavljeno 991 analiza, od kojih je 88 pozitivnih, jedna osoba je umrla i jedna je izlečena.
 
Prema Institutu, konstantno se nadziru svi kontakti sa do sada otkrivenim slučajevima, koji su obavezni da se samoizoluju i potraže lekarsku pomoć ako imaju simptome.
 
Inače od 1. februara 2020. do danas na Kosovo je preko međunarodnog aerodroma i preko kopnenih graničnih prelaza ušlo i pregledano više od 19.000 putnika.
 
NIJZ je pozvao građane Kosova da se strogo pridržavaju uputstva Ministarstva zdravlja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.