Srbiji stigao prvi deo pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata

Avion sa zaštitnim sredstvima za borbu protiv virusa korona, koju su kao prvi deo pomoći poslali Ujedinjeni Arapski Emirati, sleteo je u Beograd oko jedan sat posle ponoći.
Srbiji stigao prvi deo pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata
Foto: FoNet
U prvom delu donacije UAE nalazi se 13.750 zaštitnih i 15.000 bolničkih odela, ‪500.000 rukavica, 30.000 sredstava za zaštitu cipela, 20.000 maski, 6.000 sanitizera – ukupno 10 tona pomoći.
 
U drugom delu donacije, Ujedinjeni Arapski Emirati poslaće Srbiji respiratore.
 
Avion su na aerodromu dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said El Daherija, drugi srpski zvaničnici i diplomata iz UAE. Avion je stigao po instrukcijama šeika Halife bin Zajeda el Nahjana, predsednika UAE, a pod nadzorom šeika Muhameda bin Zajeda el Nahjana, presotolonaslednika Abu Dabija. 
 
U saopštenju ambasade UAE navodi se da su UAE preduzeli niz međunarodnih humanitarnih akcija kako bi pomogli svetu u borbi sa ovim opakim virusom, a Republika Srbija, kao jedna od prijateljskih zemalja, ističe se, u UAE i ovog puta imala prioritet. 
 
"UAE će nastaviti svoju uspešnu bilateralnu saradnju sa Republikom Srbijom a posebna pažnja i pomoć bratskoj zemlji i njenom narodu će biti pružena u svakom pa i ovom izuzetno teškom trenutku za sve", navodi se u saopštenju ambasade UAE u Srbiji.  
  • Zlopile

    29.03.2020 08:55
    Oni nama pomoć,mi njima Soraju
  • ××

    29.03.2020 05:33
    I Boro eto da nije stiglo pukla bi ti fora , a verovatno bi i neko umro gratis.
  • Novica

    29.03.2020 01:51
    Samo da se setimo Beograda na vodi i nacionalnog stadiona. Bacamo pare na gluposti dok se zdravstvo raspada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.