Prvi pacijenti stigli na Beogradski sajam

U privremenu bolnicu na Beogradskom sajmu primljeno je prvih deset pacijenata koji su zaraženi korona virusom.
Prijem je počeo nešto posle 13 sati, a pacijenti su dovezeni ambulantnim kolima, uz pratnju policije.
 
Na Sajmu u Beogradu biće zbrinuti pacijenti koji imaju blagu kliničku sliku, dok će oni sa komplikacijama ili izraženom kliničkom slikom biti lečeni u bolnicama.
 
Prostor za boravak obolelih obezbeđen je u halama 1, 3, 4 i 5. Vojska Srbije je dopremila oko 3.000 kreveta i ormarića, prostor između kreveta je ograđen paravanima, a na galerijama hala biće lekarske ordinacije sa rendgen aparatima. Osim lekara specijalista, u privremenoj bolnici biće i psiholozi.
 
Na sajmu su obezbeđeni sanitarni uslovi, a konstantna temperatura u objektu biće 20 stepeni.
 
Lista svih stvari koje pacijenti mogu da ponesu sa sobom tokom lečenja u privremenoj bolnici objavljena je na sajtu covid19.rs, a možete je pronaći i OVDE.
 
Glavna svrha ove, ali i ostalih privremenih bolnica koje se otvaraju u zemlji, jeste da pacijenti koji imaju lakše tegobe, a pozitivni su na virus, budu izolovani kako se bolest dalje ne bi širila, ali i da budu pod stalnim zdravstvenim nadzorom. Privremena bolnica organizovana je i na Novosadskom sajmu, kao i u Nišu.
  • Joma

    29.03.2020 21:00
    Strasno
    Kako ste glupi Bozeee! Ljudi u Spaniji leze po podovima! Situacija nije ni malo bezazlena, ali to do vasih ogranicenih mozgova ne moze doci! Toliko!!!!
  • Zeljko

    29.03.2020 19:31
    Strahovlada
    Koncentracioni logori su imali sličnu svrhu. Sad su našli razlog da sve koji nisu članovi SNS da “lece”! Zapravo kao i Hitler sto je radio...
  • /

    29.03.2020 18:59
    /
    sta ocekujete od drzave koja ne leci pacijente od kancera niti organizuje preventivne preglede
    da bi ih kada umru predstavila kao zrtve bombardovanja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.