Porodiljama na raspolaganju elektronski zahtev za veštačenje zdravstvenog stanja deteta

Dok je vanredno stanje, porodilje koje prvi put podnose zahtev za ostvarivanje prava na posebnu negu deteta mogu da podnesu dokumentaciju potrebnu za veštačenje zdravstvenog stanja deteta elektronskim putem ili poštom na adresu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, navode u Ministarstvu za rad.
Porodiljama na raspolaganju elektronski zahtev za veštačenje zdravstvenog stanja deteta
Foto: Pixabay
Popunjen i potpisan skenirani zahtev za veštačenje, sa medicinskom i ostalom pratećom dokumentacijom, uključujući i izjavu o verodostojnosti dostavljene elektronske medicinske dokumentacije, potrebno je poslati na imejl novaporodilja@pio.rs ili preporučenom pošiljkom na adresu RFPIO, Aleksandra Kostića 9, 11.000 Beograd.
 
U zahtevu je potrebno navesti i mejl adresu poslodavca, kao i službu dečje zaštite u mestu prebivališta.
 
RFPIO će, na osnovu veštačenja medicinske dokumentacije, elektronskom poštom poslati skenirano mišljenje komisije o zdravstvenom stanju deteta podnosiocu zahteva, kao i poslodavcu i nadležnoj službi dečje zaštite, na adrese koje podnosilac zahteva navede u zahtevu.
 
Sve informacije dostupne su OVDE.
  • х

    29.03.2020 22:13
    питање
    А да ли здрава и права жена и дете мора до изабраног педијатра по медицинску документацију?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.