Vučić: Predložiću policijski čas 24 sata, ako bude bilo potrebe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će biti spreman da predloži Vladi da se uvede dvadesetčetvoročasovni policijski čas, ukoliko se "naše ponašanje ne promeni".
Vučić: Predložiću policijski čas 24 sata, ako bude bilo potrebe
Foto: 021.rs
Kako je rekao u intervjuu za Prvu televiziju, o mogućem uvođenju mere razmišlja svaki dan.
 
"To podrazumeva da niko ne može na ulicu, nikada. Ako bude bilo potrebe, donećemo tu odluku, zato što je naš cilj da zaštitimo ljude. Ljude moram da zamolim, moraju da razumeju da ovo što radimo, ne radimo zbog nas. Da radimo zbog nas, rekli bismo da šetaju kućne ljubimce kada hoće. Svako ima pravo da bude neodgovoran za sebe, ali nemate pravo da budete neodgovorni za drugog. Nemate pravo da ugrozite druge ljude, ni svoju majku, ni svog oca, ni decu, morate da se ponašate odgovorno", rekao je Vučić.
 
Kako je dodao, ukoliko se uvede dvadesetčetvoročasovni policijski čas, "on će biti najstroži" i ko god bude na ulici, biće priveden.
 
"To znači da nema života na ulici", rekao je Vučić.
 
Po rečima predsednika, čeka se da kineski stručnjaci kažu kada da uvedu policijski čas u trajanju od 24 sata. Kako je naveo, ako neko u inat krši mere, "neće se libiti nijednog trenutka, uvešćemo u toku sledeće nedelje policijski čas koji će trajati 24 sata".
 
Postoji mogućnost da se uvede opšti policijski čas na 14 dana.
 
"U tih 14 dana ako ne dođe do kontakta, nema novozaraženih. Posle toga je taj krug zaraženih drastično smanjen, ostaje nam samo da kontrolišemo kretanje", dodao je Vučić.
  • Zabrinut

    05.04.2020 17:34
    ???
    Poštujemo donete mere, međutim ako se uvede 24/7 zabrana kretanja, od čega će živeti deo stanovništva koji je radio u nadnici na poljima, i svi drugi koji su radili povremene poslove. Ti ljudi danas žive od onoga što su zaradili juče. Oni nemaju stalna primanja. Sve I da im se dozvoli odlazak u prodavnicu, veliki deo njih neće imati novca da kupe hleb. Moraće da se bore i glad da pobede. Mnogi su ostali bez posla zbog ove situacije. Postoji li neki program od drzave za takva lica???
  • pera

    02.04.2020 16:16
    a gripa više nema?
    Od gripe svake godine, kod nas, a i u svetu, umire daleko više osoba, a da nije zavođeno vanredno stanje?
    Da li je moguće da ove godine nema gripe?
  • Kasper

    02.04.2020 12:21
    Ugledajte se na svedsku vladu a ne da nas zatvarate u tamnice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija