Peticiju da se ponovo dozvoli večernje šetanje pasa potpisalo 37.000 građana

Peticiju za vraćanje na snagu odluke o večernjem šetanju kućnih ljubimaca radi obavljanja fizioloških potreba u prvih pet dana potpisalo je 37.000 građana, saopšteno je danas.
Peticiju da se ponovo dozvoli večernje šetanje pasa potpisalo 37.000 građana
Foto: Pixabay
Inicijativa koja stoji iza peticije navodi da se zahtevu pridružilo više od 30 udruženja koja se bave pravima i zaštitom životinja, kao i nekoliko veterinarskih ambulanti.
 
Potpisi su poslati predsednici Vlade Ani Brnabić.
 
"Slažemo se da su u ovom momentu najvažniji životi i zdravlje ljudi, pa je tako peticija i apel svim vlasnicima kućnih ljubimaca da se prilikom izlaska pridržavaju svih mera koje je Vlada propisala. Ne postoji nijedan razlog zašto bi mogućnost zaraze bila veća od 20 do 20:30 nego od 5 do 17 časova", navodi se u saopštenju.
 
Inicijativa je dodala da su za ljude koji imaju kućne ljubimce oni na neki način članovi porodice i da u teškim momentima samoizolacije velikom broju ljudi, naročito onima koji su sami, pomažu da se psihički osećaju bolje i lakše prebrode trenutnu situaciju.
  • @Bla

    01.04.2020 13:47
    Savesno ponasanje pasa vidim samo u njihovim komentarima na internetu. Stvarno stanje svi vidimo kada izadjemo na ulicu. Najvidljivije je kada se otopi sneg i sve one razmazane braon tragove koji ostanu a kojih ima na sve strane.
    Zamislite kako je mojoj komsinici u visokom prizemlju jer ima zelenilo ispred prozora. To zelenilo privlaci vlasnike pasa i oni se olaksavaju u takvom broju da komsinici stalno smrdi.
    Postavili smo ogradu od simsira ali su je vlasnici pasa odmah unistili. Jedino da napravimo neku cvrscu ogradu jer od savesnog ponasanja u praksi nema nista.
  • Bla

    01.04.2020 08:18
    Da li smo kolektivno normalni?
    Evo, ja zivim u Novom Sadu od 2007. Psa imam poslednjih godinu dana jer sam ga sklonio sa ulice.
    Prvo: za skoro 13 godina boravka u ovom gradu, gde uglavnom svuda idem peske, nikada mi se nije desilo da zgazim u pseci izmet. Tako da zaista smatram da ste usoesno preuvelicali price o "minskom polju" kroz grad.
    Drugo: skupljam za svojim psom kao sto vidim da sve moje komsije rade. Apsolutno se nije desilo da setam psa (jutro, podne, vece) i da vidim da je neko ostavio za sobom nesto. Verujem da postoje i neodgovorni vlasnici, kao sto postoje i neodgovorni ljudi koji su se skuoljali po keju i sad smo vikendom zakljicani posle 15h. Ali vas molim da ne sudite prema manjini ovde.
    Vi pitate zasto pas ne obavlja u stanu sada. Verujte, ja bih sve dao sad da hoce da obavi u stanu. Ali moj pas to nikad nije uradio i pored svih pokusaja i ideja kako da ga navedemo da to radi, na kraju smo morali da ga predamo porodici koja moze sada da brine o njemu. Problem je sto nemaju svi tu drugu porodicu.
    Takodje, vi pitate zasto da psima bude dozvoljeno, a ljudima i deci ne. Ali ne shvatate da vlasnici pasa ni u jednom trenutku nisu rekli da hoce bilo kakvu privilegiju samo za sebe. Oni se bore za bica koja od njih zavise i nikog ne napadaju. Probajte i vi tako. Oslobadjajuci je osecaj...
  • Tanja

    31.03.2020 22:01
    Kultura
    Postovani briznici,donekle ste u pravu: travnate povrsine i parkovi jesu za ljude i decu. Zato u skladu sa tim vaspitajte sebe i svoju decu i ne ostavljajte tone papira i ambalaze po istim tim parkovima. Da li je moguce da vam to ne smeta!? Ne smeta vam ni vrsemje nuzde po liftovima!? Pitala sam majku cije je dete obavilo veliku nuzdu u travi da li ce to da pokupi,a ona me je samo osinula pogledom. Toliko o vasoj kulturi moj brizni narode.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.