U pritvoru zbog kršenja samoizolacije 137 osoba

Broj pritvorenih zbog kršenja mere samoizolacije i dalje raste, iako nadležni stalno apeluju na povratnike iz inostranstva da ostanu kod kuće.
U pritvoru zbog kršenja samoizolacije 137 osoba
Foto: Pixabay
Trenutno je u pritvoru 137 osoba, i u proseku se svakodnevno u poslednjih nekoliko dana taj broj povećava za šest do 10 novih pritvorenika.
 
Svi oni smešteni su u tri posebna pritvora, u Vršcu, Pirotu i Požarevcu, jer nisu poštovali meru sanitarne inspekcije na graničnim prelazima i nisu ostali u svojim kućama u izolaciji do 28 dana.
 
Sve njih očekuju onlajn suđenja - Skajpom, i kazne do tri godine zatvora zbog krivičnog dela - nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. U posebnom pritvoru u Vršcu su trenutno pritvorena 46 lica, u Požarevcu 62, a u Pirotu 29 lica, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.
 
U petak su donete prve prvostepene presude protiv tri osobe optuzene zbog kršenja samizolacije, a nova onlajn suđenja očekuju se i ove sedmice.
 
Osuđenima su izrečene kazne od dve, dve i po i tri tri godine zatvora i produženi su im pritvori do pravosnažnosti presuda, odnosno do upućivanja na izdržavanje kazne.
  • qq

    31.03.2020 22:31
    nek neko napiše, kaže, da ti ljudi nisu uopšte testirani, tako bar dolazi info sa raznih strana.
    znači završili u zatvoru i krivično osuđeni a nit oni nit država nemaju pojma da li su pozitivni na virus il pak nisu. šta ako su negativni i nisu mogli nikog da dovedu u opasnost svojim izlaskom?
    a šta ako su pozitivni? pa onda bi valjda trebali u bolnicu, na lečenje, a ne u zatvor...
  • A

    31.03.2020 21:16
    Vlast
    Vucic i Mali su verovatno iznad zakona zar ne?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.