Đukić Dejanović: Građani se žale na paniku i nesanicu, ima straha od neizvesnosti

Ministarka bez portfelja u Vladi zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da se u video-link psihoterapijama koje obavlja preko interneta, ljudi najčešće žale na strah od neizvesnosti i bolesti, na paniku i nesanicu.
Đukić Dejanović: Građani se žale na paniku i nesanicu, ima straha od neizvesnosti
Foto: 021.rs
Đukić Dejanović je u izjavi za Televiziju NovaS poručila da je u ovim teškim momentima samoizolacije važno imati isplaniranu dnevnu dinamiku, napomenuvši da je samo sinoć bilo 375 osoba koje su imale potrebu da razgovaraju sa njom.
 
Sugestija koju sam davala odnosi se na fizički stav i držanje, kod onih koji imaju paniku kako da dišu, opuste mišiće, na šta da misle. Oni koji imaju nesanicu, važno je da primenjuju higijensko-dijetetski režim, navela je Đukić Dejanović.
 
Ona je istakla da je kod nesanica prevashodno važno preko dana biti budan, imati isplanirane aktivnosti, a od 17 časova pa nadalje ne koristiti psiho-stimulativna sredstva poput kafe, energetskih i slatkih gaziranih pića.
 
Te osobe bi trebalo u istom terminu da idu u postelju, ako se eventualno noću probude da se ne prevrću po krevetu i ne muče, već da ustanu dok se malo ne umore kako bi se opet vratili u krevet, rekla je ona.
 
Ministarka je pozvala one koji su po prirodi optimisti da iskoriste ove trenutke koji su na generalnom planu zabrinjavajući, da povećaju aktivnost ka humoru, šali i kreativnosti.
  • Vlada

    31.03.2020 23:34
    Lizing
    Ja gospođo imam strah 13 godina od neizvesnosti za egzistenciju svoje porodice koliko me vaš stranački kolega kao radnika sa VSS spremom drži na određeno u jednom velikom JP u kome gazduje i to preko lizing agencije, dok je za to vreme naprimao bez konkursa na lopate na neodređeno sns i sps zgubidane, razne rukometase, fudbalere, karatiste, pa potom prevodioce, martketing dame, pravnice, ekonomistkinje od svojih koalicionih i strateških partnera, a veliki deo njih primljen je u periodu dok je na snazi bila zabrana zapošljavanja. Država u državi. Samo za nas bez pedigrea ne važe isti Zakoni.
  • Jovan

    31.03.2020 22:48
    Imam napad panike kad vidim Vučića, a strah od povratka SPS-a.
  • Brus Vilis

    31.03.2020 22:43
    "dok se malo ne umore"
    Kao da sam u nekom lošem filmu: ista ekipa se vrti 30 godina na teveu, korona je smešna, a nesanica se leči umorom, marksista Vulin skoro u 50-oj odslužio vojsku i krstio se, Đule svirao 12 sati na instagramu... Kad će kraj jbt?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija