Pedeset miliona dinara od kršenja mera vlade, kažnjeno više od 500 penzionera

Ukupno 1.049 novčanih kazni u iznosu od 51,268 miliona dinara izrekle su prekršajne sudije od 21. marta, kada su uvedene mere zabrane i ograničenja kretanja, pa sve do utorka.
Pedeset miliona dinara od kršenja mera vlade, kažnjeno više od 500 penzionera
Foto: 021.rs
Najviše kazni bilo je 29. marta - čak 207, u ukupnom iznosu od 10,3 miliona, pišu "Novosti".
 
Pred sudijama se dnevno nađe po stotinak i više ljudi koji krše policijski čas, kao i po šezdesetak starijih od 65, koji ne poštuju zabranu kretanja. Policija pojedince zatiče na ulici i po više puta, a ima čak i onih koji beže iz samoizolacije baš u vreme policijskog časa.
 
Zbog kršenja popodnevne i noćne zabrane kretanja dosad je procesuirano 542 ljudi, zbog kršenja naredbe o ograničenju kretanja starijih od 65 godina njih 506 i troje za šetanje po parku ili rekreativnoj površini.
 
I dok oni koji se oglušuju o ove mere države za sprečavanje širenja virusa korone plaćaju visoke kazne, građani koji ne poštuju samoizolaciju završavaju u karantinima pri posebnim pritvorskim jedinicama u Požarevcu, Vršcu i Pirotu. U utorak ih je bilo 138. Najviše u Zabeli - 61.
 
Među pritvorenicima koji su u utorak dospeli u Zabelu našao se i dvadesetogodišnji A. V. iz Negotina, kog je policija uhapsila u Svilajncu. Ne samo da ga prilikom kontrole nije pronašla na kućnoj adresi, već je A. V. kršio i policijski čas. Ovaj Negotinac zvanično se nalazi u samoizolaciji od 15. marta, kada je došao iz Beča. Osim što mu je određen jednomesečni pritvor zbog oglušenja o nalog da boravi u kući, protiv njega je podneta i prekršajna prijava zbog kršenja mere zabrane kretanja.
  • Krajnje rešenje

    02.04.2020 17:15
    @dule To sam već razumeo, kod vas je ili sve ili ništa, ili utopija ili anarhija. Vas uopšte ne interesuje da rešite problem čak i ako ste prethodno pogrešili, ponajmanje ako je grešku napravio neko drugi, za vas je jedino rešenje posle greške, bila ona namerna ili nenamerna, da sve pustite niz vodu i dignete ruke. Jedan je na početku dao pogrešnu izjavu da virus nije toliko opasan, u međuvremenu se predomislio i sada požrtvovano radi na suzbijanju epidemije pod konstantnim kritikama laika i nestručne javnosti, i to sada znači da trebamo dozvoliti da nam hiljade građana poumire. I u drugim zemljama su olako prihvatili ovaj virus pa naknadno uvodili sve restriktivnije mere, trebaju li svi dići ruke i predati se jer su napravili pogrešnu procenu za bolest koju niko pre ovoga nije poznavao?
    U vašoj firmi vas kritikuju gde se bavite istim poslom. Vi sami tvrdite da niste lekar ali ste našli za shodno ne samo da kritikujete lekare i njihov rad već i da dajete medicinske savete. A postavlja se pitanje da li je vaša firma dizala ruke od svih poslova nakon što ste vi ili neko drugi napravili grešku ili bi ipak grešku neko umesto vas ispravio i nastavio dalje? Ne razumem šta je to što sada vi od njih tražite da urade, da priznaju javno da izjava da je virus bezopasan nije bila odgovarajuća da bi zadovoljili vašu sujetu ili da odmah u potpunosti prestanu da obavljaju svoj posao jer ih vi kritikujete šta god da urade, ili možda oba? Kako to doprinosi rešavanju ovog problema?
  • Krajnje rešenje

    02.04.2020 16:03
    @dule Jasno je gospodine, vi želite da dođete na gotovo, da vam bude sve potaman i da bude uspostavljena utopija a što sve treba neko drugi da obezbedi i onda da zasluga za to pripadne vama, vama ne pada na pamet da i promil truda uložite u postizanju tog, makar i nedostižnog cilja. Želite da živite u bajci umesto da se spustite na zemlju i realno sagledate gde smo i šta smo, i po potrebi zasučete rukave čak i kada je bitka unapred izgubljena. Da su svi kao vi, niko i nikada ne bi radio baš ništa jer uvek će se naći neko ko je u prošlosti u nečemu pogrešio, pa čak i vi, osim naravno ako ste prvi čovek u istoriji ljudskog roda koji nikada u životu nije napravio nikakvu grešku.
    Vi se itekako mešate u stvari za koje smatrate da ne možete izgurati do kraja. Tako je, niste lekar ali ste se zato našli pozvanim da nipodaštavate odluke o zabrani kretanja za građane koji su najviše ugroženi ovom epidemijom, "patetišući" o mogućim poremećajima zbog te zabrane a potpuno ignorišući šta se može desiti ako prevagne druga strana terazija, čime prikazujete potpunu nesposobnost da realno sagledate ovu situaciju odnosno nesposobni ste da donesete odluku, koliko god da je teška, i od dva zla izaberete bolje. Svakako imate pravo na sopstveno mišljenje, zato budite spremni da vaše mišljenje koje iznosite javno bude i dovedeno u pitanje, pa čak i ako mislite i uvereni ste da je vaše mišljenje jedino ispravno.
  • dule

    02.04.2020 15:28
    I za kraj:

    Ne znam čime se bavite, ali vam mogu reći jedno: da sam ja u mojoj firmi za neki posao/problem 26.02. rekao da je to zezancija, i to ponovio više puta, a da samo tri nedelje kasnije pričam svima kako je vanredna situacija i kako sve resurse firme treba da usmerimo u rešavanje problema a sve ostalo treba da zanemarimo ja bi itekako dobio otkaz. I to sa pravom. Jer tako se baš stvara panika.

    Sem toga, u mojoj firmi apsolutno svako ima pravo da me kritikuje i da iznosi mišljenje o mom radu. Štaviše, deo procesa rade jeste baš takav da ostali zaposleni javno iskažu mišljenje o mom radu. I niko sa tim nema nikakav problem. Naravno da sam i ja pravio greške, naravno da sam i ja menjao mišljenja o određenim stvarima tokom vremena. Samo, ja sam to javno i priznavao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.