Zajednički sastanak kriznih štabova u vezi sa daljim merama zbog pandemije

Krizni štabovi razmotriće danas, na zajedničkoj sednici, mere jače prevencije širenja virusa korona.
Predsednik Aleksandar Viučić i predsednica Vlade Ana Brnabić održaće u 18 časova sednicu sa oba krizna štaba, nakon koje će se Vučić obratiti javnosti. 
 
V.d. direktorka Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević je istakla je da je ključ i dalje pre svega u ponašanju građana i poštovanju već propisanih mera. Kaže da će se narednih dana još intenzivnije raditi testiranje i ispitivanja sa ciljem da se spreči širenje virusa.
 
"Međutim brojevi neomoljivo pokazuju, gde smo i koliko smo doprineli da se ova bolest širi", dodala je ona. "Imaćemo zajedničke sastanke kriznih stabova, hoćemo da probamo da nađemo način i vidimo da li postoji mogućnost da još više omogućimo prevenciju ove bolesti. Ali, bez obzira, kakve god budu mere i odluke, ne možemo da uspemo ako svako od nas ne preuzme odgovornost za sprečavanje širenje ove infekcije", rekla je ona.
 
Navela je da je do sada preminuo od te bolesti 21 muškarac i sedam žena, kao i da ukupan mortalitet iznosi 2,64 odsto.
 
Ukupno su 72 osobe na respiratoru: 10 na Infektivnoj klinici KC Srbije, jedna osoba u KC Niš na Infektivnoj klinici, šestoro u KC Vojvodine, devetoro KC Kragujevac, 15 u "Dragiša Mišović", devetoro na Klinici za pulmologiju KC Srbije i 12 u KC Niš u zgradi stare hirurgije i 10 u KC Zemun.
  • Novosadanka

    02.04.2020 13:28
    Krizni stab
    Pitanje,zasto mi koji se pridrzavamo mera treba da stradamo jer manjini je lepo da se setaju i druze?Imaju li doticni imena i adrese ako imaju neka plate kazne a ne kaznjavati sve dodatno.Tako je u Austriji,Francuskoj,Italiji
  • Petrovic

    02.04.2020 09:14
    "V.d. direktorka Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević je istakla je da je ključ i dalje pre svega u ponašanju građana i poštovanju već propisanih mera."

    A da nije kljuc malo i do vas ?
    Zar niste 19.03. zatvorili kladionice ?
    Zasto ste ih onda juce ponovo zatvarali ?
  • Konrad 19

    02.04.2020 09:09
    Jel i Konrad 19 dolazi?
    Sef kriznog staba Valjeva, koji ne zna naziv virusa..jel i on dolazi na sastanak? Naucite ga..ipak je on i gradonacelnik Valjeva..red je da bude upoznat protiv kog virusa treba da stiti svoje sugradjane.

    https://youtu.be/J1vkKvbT6IU

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija