DS: Podneta tužba protiv Dragana Vučićevića zbog izazivanja panike lažnim vestima

Zbog izazivanja panike prenošenjem lažnih vesti, Demokratska stranka saopštila je da je grupa od 15 ljudi sa akademske i kulturne scene podnela tužbu protiv glavnog i odgovornog urednika Informera Dragana Vučićevića.
Tužbu su podneli: Vesna Rakić Vodinelić, Ljubomir Jacić, Dragoljub Bakić, Tanasije Marinković, Vesna Pešić, Dragor Hiber, Žarko Trebješanin, Igor Ginzberg, Biljana Stojković, Gordana Matković, Slobodan Prvanović, Dušan Petričić, Snježana Milivojević, Gojko Božović i Mikloš Biro.
 
U tužbi se ukazuje na neutemeljeno izveštavanje da "korona ubija kao kuga", kako je objavio Informer, uz uznemirujući nadnaslov "Katastrofa biblijskih razmera".
 
"Tvrdnjom da koronavirus ubija kao kuga prenose se netačne tvrdnje, jer osumnjičenom kao novinaru koji radi u interesu javnosti mora biti poznato da su stručnjaci iz Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid 19, dana 1. aprila 2020. godine izneli tvrdnju da je trenutna stopa smrtnosti od virusa Covid 19 na taj dan iznosila između dva i tri odsto u odnosu na broj registrovanih zaraženih lica u Srbiji, dok je kuga bakterijsko oboljenje čija smrtnost, prema procenama Svetske zdravstvene organizacije iznosi između 30 odsto i 60 odsto, u zavisnosti od tipa", stoji u tužbi, predočava DS. 
 
Podnosioci tužbe zaključuju da je na ovaj način Dragan Vučićević, kao odgovorno lice Informera, iznošenjem lažnih tvrdnji izazvao paniku kod svih svojih čitalaca koji su, kako sam osumnjičeni tvrdi, brojniji od čitalaca svih drugih štampanih medija.
  • Jovica NS

    03.04.2020 13:12
    Kad bi neko zamislio najnesimpatičniju osobu ovaj bi bio za tri koraka ispred...
  • Novosađan

    03.04.2020 11:46
    Odgovor Autonomaschu
    Ti si ili bolestan ili gladan ,nema sendviča??Pojma nemaš,i bolje je da ćutiš!
  • Đura

    03.04.2020 11:39
    Ali kada Dragan Vučićević juče proziva neku novinarku uzbog lažne vesti. HAHAHAHA. Pa u Informeru nema nijedne istinite vesti a on poziva na oštro kažnjavnje onih koji su objavili jednu lažnu vest.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.