Vernici SPC traže da se policijski čas prilagodi tako da mogu da prisustvuju nedeljnoj liturgiji

Grupa građana, među kojima ima profesora univerziteta, advokata i novinara, danas je pozvala poglavara Srpske pravoslavne crkve patrijarha Irineja da se vreme zabrane kretanja prilagodi pravu pravoslavnih vernika da prisustvuju nedeljnoj liturgiji.
Vernici SPC traže da se policijski čas prilagodi tako da mogu da prisustvuju nedeljnoj liturgiji
Foto: 021.rs
U saopštenju koje je dostavljeno medijima navodi se da ta grupa moli patrijarha da od državnih vlasti zatraži prilagođavanje zabrane kretanja, koja je sada propisana od subote u 13 časova do ponedeljka u 5 časa.
 
Oni su pozvali patrijarha da upozori državne vlasti da bi prema Ustavu Srbije svako ograničenje slobode veroispovesti bilo protivustavno, pošto je i u uslovima vanrednog stanja sloboda veroispovesti zajemčena.
 
Među potpisnicima apela su Slobodan Antonić, Zoran Kinđić, Časlav Koprivica, Slobodan Samrdžić, Srđa Trifković i Ljiljana Čolić, Miloš Ković i Dušan Proroković.
  • Бране

    18.04.2020 17:34
    Поента је у томе да ниси припадник индоктринисане масе, основношколским образовањем, и острашћен мржњом према свему ( комшијама, родбини...) , а сад одједном као имаш колективну свест и бригу за човечанство,јер човечанство без Бога је паразитско постојање које троши ресурсе природе и плаши се смрти, која ће свакако доћи и узети своје.
  • Gogi

    14.04.2020 15:11
    Jel moguće da je naš narod ovoliko zatupljen? Kako nimalo ne razmišljate? Niste svesni opasnosti, svi ćete se pričešćivati iz iste kašičice? Ljudi koji budu išli, definitivno pre ulaza u crkvu da potpišu da svoj respirator ustupaju nekome drugom, da se odriču ukoliko stignu do njega. Sedi kući i gledaj liturgiju kao i svi vernici katoličke veroispovesti, što se razlikujete od njih? Ako verujete, možete se moliti i kući, nikakva razlika nije u mestu crkva kao crkva samo je mesto 200m,1km,5km udaljenija,lokacija...Stvarno nas i treba pobiti ova Korona.
  • Marina (-:

    10.04.2020 23:04
    Srbine probudi se!
    Vidis li sta ti rade,napali su ti ono Najsvetije -Veru tvoju Pravoslavnu,napali su ti Boga,Zivoga Boga,Isusa Hrista!
    Napali su ga oni koji bi trebali da mu sluze,zatvorili hramove ,stavili maske,a time maska njihovog maloverja je pokazana.
    Napali ga "Crkveni Pastiri" zajedno sa svetskim satanistima, zatvorili tebi kucu,i ne daju ti da ides da se Molis Gospodu.
    Do kada ces cutati Srbine,pa preci ti se u grobu prevrcu . Dolazi nam praznik nad praznicima,Vaskrs,a pre njega velika sreda,cetvrtak,petak,hoces li biti uz Hrista dok strada il ces ga i ti raspeti?
    Ustani Srbine ,ustali jako i glasno reci : Ne dam ono najsvetije ,ne dam Gospoda moga Isusa Hrista . Podigni Svetosavsku zastavu i sa verom u Gospoda samo hrabro,Gospod ce biti uz tebe. Hajde braco ,ustaj rode, juris sokolovi sivi. Za Krst Casni I slobodu zlatnu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija