U Srbiju stigao prvi od 11 ruskih aviona sa stručnjacima i opremom

Prvi od 11 aviona kojim Rusija šalje pomoć Srbiji u borbi protiv virusa korona, sleteo je na aerodrom u Batajnici.
Ruski avion na aerodromu dočekali su predsednica Vlade Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, načelnik generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović kao i ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko.
 
Pored medicinske opreme, respiratora i maski Rusija je u Beograd poslala i osam lekara specijalista virusologa i epidemiologa.
 
Ovo je prvi od 11 aviona pomoći koje će Rusija poslati Srbiji. Ukupno 87 ruskih specijalista će doći da pomogne kolegama u Srbiji. Stići će i 16 jedinica vojne tehnike, kao i sredstva i oprema za dezinfekciju objekata i bolnica u kojima su smešteni oboleli od virusa korona. 
 
Tokom dana će sleteti još četiri ruska aviona, a u subotu je predviđeno da sleti još šest.
 
Sličnu pomoć Rusija je ranije poslala i Italiji u koju je sletelo 15 ruskih aviona sa humanitarnom pomoći i specijalistima.
  • iguman

    04.04.2020 01:22
    Prica
    se, prica se, Rusi dolaze.
    A, ko dodje red je i da ode svojoj kuci.
  • /

    03.04.2020 17:38
    /
    jesul otisli u karantin?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.