SPS potpisala apel koji je pokrenula Komunistička partije Kine

Socijalistička partija Srbije (SPS) potpisala je Zajedničko otvoreno pismo političkih partija širom sveta u vezi sa bližom međunarodnom saradnjom u borbi protiv virusa korona.

Kako se navodi, inicijativu je pokrenula Komunistička partija Kine, jer je danas neophodno ustanoviti hitan i ozbiljan odgovor po zdravlje ljudi i za svetski mir i razvoj.

U zajedničkom apelu partija izažava se duboka briga i zabrinutost za sve obolele ili one koji su izgubili život zbog virusa korona.

Partije su odale počast svim ljudima, zdravstvenim radnicima posebno, koji su se posvetili spasavanju života i zaštiti zdravlja ljudi.

"Mi ohrabrujemo zemlje da planove i strategije za borbu protiv epidemije sprovode u skladu sa njihovim specifičnim nacionalnim uslovima, sa jednakim naglaskom na borbu protiv daljeg širenja epidemije i lečenje pacijenata", navodi se u apelu partija.

Oni su pozvali javnost svih zemalja da sprovode mere prevencije epidemije i mere za ublažavanje uticaja, uz dužno poštovanje društvene odgovornosti.

Partije su navele da su svesne da virus ne poštuje granice i da nijedna zemlja ne može da odgovori na izazove sama kada se suoči sa izbijanjem epidemije i da je potrebno da zemlje povećaju svest o zajedničkom delovanju. U apelu se izražava protivljenje politizaciji pitanja javnog zdravlja.

"Smatramo da će se nakon epidemije zajednička budućnost za čovečanstvo iskristalisati kao još jača i da čovečanstvo čeka svetlija budućnost", navodi se u apelu koji je potpisao i SPS.

  • Бојан

    04.04.2020 10:32
    Црвендаћи
    Црвена банда поново јаше.
  • Brus Vilis

    04.04.2020 09:50
    SPS, partija koja probleme rešava krečom i Kineski komunisti koji tenkovima gaze neistomišljenike. Našli se.
  • Razuma malo

    04.04.2020 09:34
    Malo razuma
    Поштовани, признаћете да мало РАЗУМА не шкоди. Дакле било би лепо схватити да су нам послали Кинези а не к.партија. Јер ако је партија онда нам и не треба помоћ, као нити од било које партије и ничије, већ од људи, који постоје пре било какве дебилне партије. Мало се упознајте са тим "комунизмом" у коме је све капиталистичко сада више него на западу. Ако ћемо мерити по помоћи, од Русије је дошло 100 војних лекара и 11 авиона. И то православне хришћанске.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.