Još pet osoba inficirano virusom korona na Kosovu

Još pet osoba inficirano je korona virusom u sredinama većinski nastanjenim srpskim stanovništvom na Kosovu, potvrđeno je na konferenciji za štampu kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici.
Još pet osoba inficirano virusom korona na Kosovu
Foto: Pixabay
Od ukupnog broja zaraženih, tri osobe su iz Kosovske Mitrovice, a dve iz Zvečana. Svi oboleli su u stabilnom stanju, a prvih 13 pacijenata sa lakšim simptomima biće smešteno u Studentskom centru, preuređenim za smeštaj onih sa lakšom kliničkom slikom, prenosi KoSSev.
 
"Broj novozaraženih u opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji je sledeći – u Kosovskoj Mitrovici je troje pozitivnih na koronavirus, tako da je broj ukupno zaraženih u ovom gradu 14, dok su u Zvečanu novozaražene dve osobe, i ukupan broj zaraženih u ovoj opštini je 6. U Leposaviću je broj zaraženih dva, od kojih je jedna osoba preminula", potvrdio je Miloš Mirković, direktor Zavoda za javno zdravlje u Kosovskoj Mitrovici.
 
Podsetio je na to da je na centralnom Kosovu zaražena samo jedna osoba, te dodao da je ukupan broj trenutno zaraženih u srpskim sredinama na Kosovu 23. Tri pacijenta se nalaze u KBC Niš, jedan u Beogradu, dok se ostali nalaze u Kosovskoj Mitrovici ili u samoizolaciji i u stabilnom su stanju, dodao je.
 
Mirković poručuje da se očekuju rezultati za nove uzorke koji su u subotu ujutru upućeni na Veterinarski institut u Kraljevu. Dodaje da je od početka pandemije do sada uzorkovano 256 osoba u srpskim sredinama, a u ovaj broj ulaze i osobe koje su testirane u Prištini, tačnije radnici i zatvorenici u Pritvorskoj jedinici u Severnoj Mitrovici.
 
On je pozvao sve one koji posumnjaju na simptome korona virusa da se jave dežurnim epidemiolozima, a čiji su kontakti dostupni na sajtu Zavoda za javno zdravlje i Kriznog štaba.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.