Beograd neće naplaćivati poslovni prostor dok traje vanredno stanje

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao da Grad Beograd neće naplaćivati poslovni prostor od svojih zakupaca dok traje vanredno stanje.
Beograd neće naplaćivati poslovni prostor dok traje vanredno stanje
Foto: Pixabay

 

Prema njegovim rečima, ta odluka je doneta jer je zaustavljena privredna aktivnost u sektoru usluga i trgovini, izuzev maloprodaje, pa zakupci uglavnom i nemaju prihode.

"Grad Beograd neće fakturisati zakup poslovnog prostora čiji smo mi vlasnik dok traje vanredno stanje. Кada se vanredno stanje završi tada će naši zakupci dobiti rok od 30 dana da se izjasne kako žele da plate zakup poslovnog prostora za ovaj period", rekao je on.

Vesić je rekao da će za to postojati dve mogućnosti.

"Prva je da se ovaj zakup iz vremena vanrednog stanja plati do 31. decembra ove godine uz popust od 50 odsto, a druga je da se celokupan iznos zakupa iz vremena vanrednog stanja plati tokom 2021. godine na 12 mesečnih rata", rekao je Vesić.

On je dodao da na ovaj način Beograd ulaže dodatne napore da pomogne malim privrednicima koji su uglavnom zakupci gradskog poslovnog prostora, prenosi Beoinfo.

"To radimo kako bi oni sačuvali svoj posao i plate radnicima koji rade za njih", rekao je Vesić.

 



Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.