Deca sa lakšim simptomima virusa korona se leče u KBC "Dragiša Mišović"

Direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" Radoje Simić izjavio je da se, prema planu Ministarstva zdravlja, deca sa lakšim simptomima virusa korona leče u Kliničko bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović".
Deca sa lakšim simptomima virusa korona se leče u KBC "Dragiša Mišović"
Foto: Pixabay
Simić je za televiziju Hram rekao da se deca kojoj je potrebno intenzivno lečenje primaju na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije i Dečiju kliniku u Tiršovoj.
 
Kod dece inficirane virusom korona se, kako je rekao, teško razvija klinička slika sa upalom pluća. Simić je dodao da se beba stara 35 dana, koja se lečila od korona virusa oporavila, te da nijedna od ovih ustanova nije primila dete koje je bilo životno ugroženo.
 
Kada je reč o merama zaštite dece od infekcije virusom korona, Simić je istakao da je najvažnije maksimalno održavati higijenu, posebno ruku, predmeta i površina koje deca dodiruju.
 
On je podsetio da je Institut i dalje dežuran neparnim datumima, a Dečija klinika u Tiršovoj parnim datumima, ali da se sada radi po posebnom režimu, koji je odredilo Ministarstvo zdravlja.
 
"To praktično znači da se primaju hitna stanja, deca sa malignim bolestima i retkim bolestima", rekao je Simić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija