Kon: Virus više ne može da se kontroliše

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da je Srbija "zagazila" u petu nedelju koja je pokazala da se ne šali i da mora da kaže da se virus više ne može kontrolisati.
Kon: Virus više ne može da se kontroliše
Foto: FoNet
"Ulazimo u uspon, u period kada je najteže, period koji jesmo očekivali, ali kad se desi - 'zadesi'. Ne možemo više da kontrolišemo virus, negde je ušao u bolničke uslove, ali spremno smo ga dočekali", rekao je Kon, dodavši da u bolnici ne može da radi bilo ko sa respiratornim problemima.
 
U najvećem udaru koji nas čeka, rekao je Kon, moraćemo da se oslonimo na domove zdravlja i na izabrane lekare, jer će oni biti značajni da se otkriju rezervoari infekcije.
 
Pulmolog Branimir Nestorović rekao je da je Srbija izbegla prvi udar do četvrte nedelje, napominjući da se plaši sledećeg vikenda, jer je to 14 dana "od onog vikenda kad su se svi šetali".
 
Nestorović je rekao da ne zna šta Srbija može više da uradi, osim da zabrani kretanje 24 sata, ali smatra da neki ni to ne bi poštovali.
 
"Vidite šta znači izolacija, mi smo najranjiviju populaciju zaštitili, ali ovu radno sposobnu nismo, video sam majku sa dvoje dece, voze bicikle, to ne može. Ove dve nedelje biće gusto, svašta može da se dogodi. Mi smo do sada 'jeftino' prošli", rekao je Nestorović, zaključivši da dosadašnje brojke neće biti "odlične" ako se ljudi ne opamete.
  • d

    08.04.2020 20:14
    Kao ni tvoj šef!!!
  • Mile BS

    08.04.2020 18:14
    Dve nedelje, dve nedelje
    Joj 3 meseca ce kukati sta ce biti za dve nedelje, a ismevao se sa "najsmesnijim virusom ...". Kada je Veliki brat (Mali Vuk) rekao da ubija virus rakijom, slatko se smejao. A sada, STRAHUJE OD SLEDECE NEDELJE
  • Mile BS

    08.04.2020 17:20
    Litije
    Vucic povreneno napravi turneju u zarista epidemije. Bio je u Vsljevu u Krusiku, juce u Novom Pazaru. Nama penxionerima ne da na ulucu, osim jednpm nocu. Ko pre crkne, manje ce patiti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija