Georgiev: Vlada se prema građanima ponaša kao nesrećni roditelj - "sve sam ti dao, a šta ti radiš"

Novinar i urednik BIRN-a Slobodan Georgiev rekao je da mu se čini da se ova Vlada prema građanima ponaša kao "nesrećni roditelj" koji ide za decom i govori "ja sam tebi sve dao, a šta ti radiš".
On je poruku Kriznog štaba korisnicima Telekoma o tome da se Srbiji bliže italijanski i španski scenario ocenio kao "ludilo".
 
Georgiev je, gostujući u "Utisku nedelje", rekao da je pitanje korona virusa pitanje da li ima ko da vodi zemlju u ovom trenutku i da se njemu čini da nema i da se mere donose na prečac pa ljudi više ne znaju koja je mera na snazi, kad šta može da radi.
 
Upitana ko je, prema njenom mišljenju, odlučio da bude ranije puštena iz pritvora, novinarka Ana Lalić je rekla da je pustio isti onaj koji je poslao u pritvor i da je ona sada puštena da se brani sa slobode.
 
Na pitanje kako komentariše to da se ispostavilo da opreme u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu ima, ali da je u magacinu, Lalić je rekla da će citirati jednu zdravstvenu radnicu da ako je opreme bilo, taj koji je krio treba da robija.
 
Georgiev je rekao da je problem što mere kasne i što se sa svime kasni, ali da je dobro što je oprema stigla kada je ta tema otvorena. On je istakao da se novinari ne smeju hapsiti i dodao da hapšenje Ane Lalić nije jedini slučaj, jer su uhapšeni i novinari iz Zrenjanina, a primetio je i da je nešto čudno u Vojvodini, jer se tamo intenzivno hapsi.
 
"Ako ne treba da izveštavamo, kažite ne trebate da izveštavate, ali ako nema zabrane i ako organizujete konferencije za novinare, onda nemojte da radite ove stvari, a mislim da to više neće da rade", rekao je Georgiev. 
 
Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas rekao je večeras da su mere za pomoć privredi zbog epidemije korona virusa loše, jer vlast ne razume ekonomiju i ne shvata da je vreme faktor, jer firme ne mogu da prežive do kraja maja, kada će država davati minimalce.
 
On je naveo primer Hrvatske, koja je već počela da isplaćuje pomoć privrednicima. Na pitanje kako će potrošiti 100 evra koje će dobiti od države, Đilas je rekao da će ih sigurno dati u humanitarne svrhe i da ih neće zadržati, ali da nije suština u 100 evra, već u ostalim ekonomskim merama.
 
On je ocenio da poziv britanskog premijera Borisa Džonsona opoziciji na razgovor dobar i da bi ovo možda bila prilika da se i uSrbiji pokaže jedinstvo, te da o svemu treba razgovarati.
  • Waikiki

    07.04.2020 10:48
    Nema teorije da glasam ikada u zivotu ni za Vucica ni za Đilasa
  • milicica

    06.04.2020 12:38
    novinari ali pravi
    Posteni i objektivni se i ne hapse samo se hapsi oni koji sire lazi i paniku i ne govorim samo o ovom slucaju i nije mi cilj ni da branim ovu vlast ali za razliku od vas sagovornika oni bar pokusavaju da nesto urade ali ih opozicija novinari zeljni senzacija u zelji kad ih niko ni ne poznaje da postanu poznati sabotiraju i bilo sta da predloze i urade ne valja a pametnjakovic koji se nenormalno obogatio i razbio opoziciju i nigde se niko sem njega i ne vidi i ne cuje i svi ga napustaju samo pljuje. Pitam doticnom zasto nije kad mu je stalo do blagostanja ovog naroda odvojio od tih stotins hiljada evra i silnogm politickog poznanstva i kupio bar dva tri respiratora par stotins hiljada maski licemer teski. Boris se ti samo za sebe i briga te za druge.Birn pratim i rade prave stvari ali samo delimicno jer ima i pored dobrih namera dosta ostrascenosti i nedorecenosti ali uce u hodu.
  • Orwell Vegan

    06.04.2020 09:37
    Istina
    Lustracija za apsolutno sve politicare koji su bili ikad na vlasti. A onda karantin.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija