Đorđević: Narednih dana neće doći do znatnog povećanja broja nezaposlenih

Ministar za rad Zoran Đorđević ocenio je da u narednim danima neće doći do znatnog povećanja broja nezaposlenih na tržištu rada.
Đorđević: Narednih dana neće doći do znatnog povećanja broja nezaposlenih
Foto: 021.rs
"Imajući u vidu mere koje je Vlada predstavila za pomoć privrednicima, a u cilju očuvanja radnih mesta, mislim da do takvog scenarija neće doći", rekao je Đorđević za "Novosti". 
 
Đorđević je rekao i da je Nacionalna služba za zapošljavanje omogućila da svi ostvare svoja prava u skladu sa Zakonom o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti.
 
"Napominjem da i dalje sprovodimo mere aktivne politike zapošljavanja i pružamo podršku, kako tražiocima zaposlenja, tako i poslodavcima. Takođe, svi javni pozivi su i dalje aktuelni i obezbeđena je mogućnost podnošenja zahteva za učešće u njima, ali sada samo elektronskim putem", rekao je Đorđević.
 
Kako list navodi, četvrtu nedelju vanrednog stanja Srbija je dočekala sa nešto više od 2.000 otpuštenih radnika, odnosno, toliko ljudi se prijavilo Nacionalnoj službi za zapošljavanje.
 
Đorđević je rekao da bez obzira na vanredno stanje, zaposleni koji smatraju da im je povređeno pravo iz radnog odnosa po osnovu rada mogu da se obrate Inspektoratu za rad koji će u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima preduzeti odgovarajuće mere.
 
"Inspekciji se mogu obratiti putem mejlova inspekcija@minrzs.gov.rs ili kontrola@minrzs.gov.rs ili na broj telefona 0800 300 307 koji je besplatan", rekao je Đorđević.
  • Đura

    06.04.2020 11:27
    Meni se čini da je ovaj čovek bitan u Vladi kao lanjski sneg. Ne mogu da verujem da u ovoj situaciji kada nezaposleni skoro pa nikako ne mogu da nađu posao oni isplaćuju minimalac zaposlenima iako ne rade a nezaposlenima ništa iako su oni isto pogođeni vanrednim stanjem. Ima nezaposlenih koji su nezaposleni i duže od godinu dana. Zaposleni su mogli imati neku ušteđevinu za ova krizna vremena a nezaposleni ništa. Kakav je ovo ministar za socijalna pitanja kada nije to pitanje postavio u Vladi i izborio se da nezaposleni dok traje vanredno stanje dobiju bar minimalaca kao i zaposleni koji trenutno ne rade zbog vanrednog stanja?
  • Voolin

    06.04.2020 11:22
    Vo
    Ko sve danas nije ministar, kuku Srbijo, jadna li si.
  • Stanislav

    06.04.2020 09:49
    hehe gospodin ministar nostradamus, ali sala na stranu, covek dobro radi svoj posao, kapa dole!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija