Državna sekretarka Ministarstva finansija Jelena Tanasković pozitivna na virus korona

Državna sekretarka Ministarstva finansija Jelena Tanasković zaražena je korona virusom, potvrdilo je Ministarstvo finansija.
Državna sekretarka Ministarstva finansija Jelena Tanasković pozitivna na virus korona
Foto: Pixabay
Tanasković je pozitivno testirana, ima lakše simptome i oseća se dobro, potvrđeno je za Blic.
 
Ona je, posle uvođenja vanrednog stanja i na osnovu instrukcija koje je donela Vlada Srbije, upućena na rad od kuće, kao i većina zaposlenih u Ministarstvu finansija koji su ispunjavali uslove iz pomenute instrukcije.
 
Tanasković je najverovatnije zaražena u privatnom okruženju, dok je posao obavljala od kuće, navodi se. "Pošto je zaražena, nije bila u neposrednom kontaktu ni sa kim iz ministarstva. Nema drugih zdravstvenih oboljenja, i nadamo se da će se brzo poraviti", rekli su za Blic u ovom ministarstvu.
 
To je peti slučaj korona virusa u Vladi Srbije, posle savetnika u Ministarstvu prosvete Aleksandra Pajića i još dvoje zaposlenih, Miloša Blagojevića i Radovana Živkovića.
 
Pre njih, virus je zabeželen kod državnog skretara u Ministarstvu ekologije Branislava Blažića, koji je preminuo 1. aprila na Infektivnoj klinici. Zbog sumnje da je zaražen korona virusom u bolnici je zadržan i ministar kulture Vladan Vukosavljević, ali rezultati su negativni, pa je utvrđeno da on ima zapaljenje pluća.
  • Deran

    06.04.2020 23:41
    A Jorgovanka,,,,
  • Dr

    06.04.2020 20:34
    od kuće
    Poslata da radi od kuće i da se druži.Neverovatno da se vladin službenik tako ponaša i nepoštuje mere u vanrednom stanju.ŠALIM SE.Žena se možda zarazila u prodavnici,pekari...Ovo je samo DOKAZ Vladi da NE TREBA da se dere i preti građanima,neke stvari se JEDNOSTAVNO DESE.
  • Singer

    06.04.2020 20:26
    Zdravo živo
    Naravno, iskrene želje da se što pre oporavi... to nije sporno.
    Negooo....

    GDE će se tačno oporavljati ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija